Να αποφύγουμε το σισύφειο μαρτύριο!

Αρις Νικολάκης03 Μαΐου 2020

Εντάξει. Αυτός είναι ο κανόνας. Χρόνια τώρα με αυτόν ζούσαμε ωραίους καιρούς. Τώρα που ζούμε άσχημους… Είναι η εξαίρεση. Ναι, ο Μάιος μας έφθασε αλλά … Σπεύστε (και σήμερα) βραδέως να τον προϋπαντήσετε στην εξοχή.

Εξάλλου αύριο – πρώτα ο Θεός – ξημερώνει μία άλλη ημέρα. Δε θα είναι όπως η τελευταία των όμορφων καιρών. Ίσως όμως - λέμε: «Ίσως – είναι, έστω, λιγουλάκι, καλύτερη από την τελευταία των άσχημων καιρών.

Από εμάς, από όλους εμάς εξαρτάται! Εάν κι εφ’ όσον με το άκουσμα: «Τους ζυγούς λύσατε» καταστήσουμε τη ζωής μας «πατείς με, πατώ σε»… Ζήτα που καήκαμε. Την ώρα που θα σκαρφαλώσουμε στην επιφάνεια, θα κατρακυλήσουμε πάλι στα έγκατα της γης. Το θέλετε; Για σκεφτείτε το!

Δε θα ξεμπερδέψουμε τόσο εύκολα με τη μάστιγα του αιώνα. Αυτός ο Κορωνοϊός κατσικώθηκε στη ζωή μας για τα καλά. Μας την άλλαξε. Θα την αλλάζει συνεχώς. Και τούτο οφείλουμε, να το αποδεχθούμε. Συνάμα να το διαχειριστούμε…

Προσέχουμε λοιπόν, για να έχουμε. Μην καταλήξουμε στο σισύφειο μαρτύριο. Μυθικό πρόσωπο ο Σίσυφος (βασιλιάς της αρχαίας Κορίνθου) κορόιδεψε το σχεδόν μισό… Δωδεκάθεο ξεγελώντας τον θάνατο. Καταδικάστηκε σε αέναη αποτυχημένη προσπάθεια κουβαλήματος πελώριου βράχου στην κορυφή βουνού. Αποτυχημένη; Ναι, επειδή ο βράχος κατρακυλούσε πίσω με το που πατούσε ο Σίσυφος την κορυφή,. Και… Φτου από την αρχή!

Υπομονή κι επιμονή! Κι ο ουρανός – στις ψυχές και στο πνεύμα μας - θα γίνει ξανά γαλανός. Από εμάς εξαρτάται…

Δε λέμε πως είναι εύκολη υπόθεση. Αντίθετα ιδιαίτερα δύσκολη είναι. Δεν υπάρχει πάντως, άλλη επιλογή. Είναι μονόδρομος η πειθαρχία στα μέτρα της Πολιτείας.

Είναι όμως, άδικο τα κορόιδα (οι πειθαρχημένοι στα μέτρα), να πληρώσουν τη νύφη για τους εξυπνάκηδες (τους απείθαρχους). Ως εκ τούτου οφείλει η Πολιτεία να προστατεύσει – για να μην πούμε επιβραβεύσει – όσους ακολούθησαν κατά γράμμα τα μέτρα. Κι έτσι φθάσαμε στην αφετηρία της άρσης τους. Όχι με σπριντ αλλά με μαραθώνιο, κατά πως λέει κι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

ΥΓ 1: Δηλαδή εάν κι εφ’ όσον αντιλαμβανόμαστε ορθά… Αιτία για την κατάπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ κι ο Ιβάν Σαββίδης; Μέχρι το σμίξιμο τους το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν …αγγελικά πλασμένο; Έλεος!

ΥΓ 2: Μνήμη χρυσόψαρου έχουν πολλοί, πάρα πολλοί! Το κακό γι’ αυτούς είναι πως όλοι, οι άλλοι έχουν μνήμη ελέφαντα! Δεν ξεχνούν…

ΥΓ 3: Από καταβολής Α΄ Εθνικής Αθήνα και Πειραιάς διαφέντευαν το Πρωτάθλημα. Κι ενοχλούνται σφόδρα, που δεν το διαφεντεύουν τώρα όπως τότε. Παρά τη σαφή υποστήριξη τους κι επί τέως (συγ)Κυβέρνησης κι επί νυν Κυβέρνησης.

ΥΓ 3: Αγαλλίασε η ψυχή κάθε ΠΑΟΚτσή καθώς η ΠΑΕ πέρασε στην αντεπίθεση. Στρίμωξε για τα καλά, όσους επιβουλεύονται τα δίκαια της. Καιρός τους ήταν. Από εκεί που χρωστούν, θέλουν και το βόδι. No mercy!

YΓ 4: Σκάβει τον λάκκο σε νυν διοικήσεις Ομοσπονδιών, ο Λευθέρης Αυγενάκης. Να προσέχει, να μην πέσει ο ίδιος μέσα…

ΥΓ 5 : Ο Παναγιώτης Φασούλας – λένε – επιθυμεί την προεδρία της ΕΟΚ. Έχει άραγε όλες τις τυπικές προϋποθέσεις; Δεν ήταν έμμισθος υπάλληλος της ΕΟΚ μέχρι πρότινος; Απλά ερωτούμε…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.