«Να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι, όλοι σκεφτόμαστε το ματς με την Γκόμελ»

Γιώργος Στράντζαλης06 Ιουλίου 2022

Την εκτίμησή του πως ο Αρης, όσο κυλάει η προετοιμασία και στελεχώνεται το ρόστερ, θα παρουσιάσει ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από τη βελτιωμένη αν μη τι άλλο εικόνα που έβγαλε στο δεύτερο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, κόντρα στη Γάνδη, εξέφρασε ο Σέικ Ντουκουρέ μιλώντας μετά τον αγώνα με τη βελγική ομάδα. 

Ο Ιβοριανός χαφ είναι από τα βασικά γρανάζια στον άξονα του φετινού Αρη και το μοναδικό “καθαρό” χαφ που είχε το ρόστερ πριν την άφιξη του Ντιόπ, αλλά και τη χθεσινή επισημοποίηση της μεταγραφής του Νταμπό. Για τον λόγο αυτό άλλωστε στα δύο φιλικά με Αμβούργο και Γάνδη ως παρτενέρ του χρησιμοποιήθηκε ο Ματέο Γκαρσία, για τον οποίον είπε ότι… “είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ εύκολο να παίζεις μαζί του. Δεν ξέρω τι θα γίνει αργότερα, αλλά είναι καλό για τον προπονητή να γνωρίζει ότι έχει κι αυτή την επιλογή σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα στην ομάδα”, ενώ για το αν του είπε κάποιο μυστικό για τη θέση, απάντησε: “δεν χρειάστηκε (γέλια). Είναι παίκτης που τρέχει πολύ και ίσως το πιο δύσκολο σε αυτή τη θέση είναι να έχεις τα τρεξίματα, ενώ αυτός (σσ ο Ματέο) έχει και την τεχνική. Οπότε είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν να παίξει και στο κέντρο”.

Ο Ντουκουρέ αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας και στη σημασία που έχουν οι αγώνες με την Γκόμελ. “Καταρχάς, στο παιχνίδι με την Γάνδη είδαμε τα νέα παιδιά να παίζουν στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι έκαναν καλή δουλειά. Πέτυχαν το γκολ κι έτσι για μας τους υπόλοιπους ήταν ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσουμε στο δεύτερο. Ήταν μια καλή ευκαιρία για την ομάδα να αρχίσει να αποκτά ρυθμό. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες δουλειάς, αλλά σιγά-σιγά, μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά θα βρούμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είμαστε όλοι απόλυτα συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια με την Γκόμελ. Δεν θα είναι εύκολα, άλλα όλοι έχουμε στο μυαλό μας μόνο να νικήσουμε και να προκριθούμε. Σιγά-σιγά η ομάδα χτίζεται, θα έρθουν και κάποιοι καινούριοι παίκτες. Θα γίνουμε καλύτεροι”. 

Για τον τραυματισμό που είχε στο φιλικό με το Αμβούργο υποστήριξε ότι.. “δεν φοβήθηκα καθόλου. Όταν είμαι στο γήπεδο θέλω να παίζω κι αν γίνει κάτι… έγινε”, ενώ για την ενίσχυση της ομάδας και το γεγονός ότι θ’ αυξηθεί ο συναγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα, απάντησε: “στόχος μας κάθε χρόνο είναι να ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι. Νομίζω ότι φέτος θα είναι μία ακόμη καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρσι. Πολλοί παίκτες έμειναν, αρκετοί έφυγαν . Γι’ αυτούς που ήρθαν και θα έρθουν όμως πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσαρμοστούν ομαλά. Εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές, ο προπονητής κάνει διάφορες δοκιμές κι αυτός επιλέγει”.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.