Επιστολή της ΕΠΣ Ημαθίας στην πολιτεία για τεστ Covid

Metrosport Team23 Ιανουαρίου 2021

Με επιστολή που έστειλε η ΕΠΣ Ημαθίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό Μαυρουδή Βορίδη κατέθεσε τις προτάσεις της για την συνέχιση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων Αναλυτικά

Με αφορμή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τη συνέχιση ή μη των Πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σε όλη την επικράτεια, θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις επί του ζητήματος, ως εποπτεύουσα αρχή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στα διοικητικά όρια του Νομού Ημαθίας, έχοντας πάντα υπόψη την υψηλή ευαισθησία που επιδεικνύεται σε τέτοιου είδους περιστάσεις. Επειδή η συνέχιση όλων των Πρωταθλημάτων πρέπει να γίνει συντεταγμένα και με γνώμονα πάντοτε την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ζητάμε να αναλάβει η πολιτεία το κόστος της διεξαγωγής τεστ covid 19 για όλους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να επιστρέψουν στα γήπεδα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Διαφορετικά, δεν θα καταστεί εφικτή στην πράξη κανενός είδους επιστροφή στην αγωνιστική δράση και λόγω του δυσβάσταχτου κόστους οπότε είναι πολύ πιθανόν να παραπεμφθεί στας … ελληνικάς καλένδας.

Παράλληλα, επειδή η οικονομική συγκυρία ήταν ήδη αρκετά δύσκολη-και είναι πιθανό στην μετά covid εποχή να είναι δυσκολότερη, στο πλαίσιο της οικονομικής βιωσιμότητας των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων, προτείνουμε η πολιτεία να επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες, μη εξαιρουμένων και των τοπικών, την χρηματοδότηση της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας η οποία θα αφορά τα έξοδα μεταφοράς των αθλητών. Γνωρίζουμε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε από την Βουλή διάταξη που προβλέπει κάτι ανάλογο για την μεταφορά αθλητών που αγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο. Θεωρούμε κάτι ανάλογο θα πρέπει να προβλεφθεί και στα σωματεία που παίζουν στις τοπικές κατηγορίες, έστω και για μια μεταβατική περίοδο ενός ή δύο ετών. Είναι προφανές πως τα συντρίμμια που θα αφήσει πίσω της πανδημία θα είναι πολλά και οι άνθρωποι που θα κληθούν να τα αντιμετωπίσουν θα αναζητήσουν ένα αποκούμπι στην πολιτεία για να πετύχουν τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την επιβίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν μηδαμινά έσοδα και ως εκ τούτου το ζήτημα της οικονομικής τους βιωσιμότητας σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Μη ξεχνάτε ότι η βιτρίνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να υπάρξει, αν προηγουμένως έχει παύσει να υφίσταται το πρωτογενές κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.