Μύθοι και… πραγματικότητες για τον τελικό

Metrosport Team17 Μαρτίου 2024

Πέρα από προσωπικές προσδοκίες και… σκόρπιες προθέσεις, καμία ουσιαστική απόφαση δεν έχει ληφθεί για την έδρα και τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας γιατί η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών θα γίνει στις 28 του μήνα παρουσία της ΕΠΟ, της αστυνομικής αρχής, των δύο ομάδων και του Δημάρχου Βόλου δίχως να έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Στην πραγματικότητα, η παρουσία του τελευταίου μοιάζει απαραίτητη καθώς από τη στιγμή που η Κυβέρνηση έχει αποκτήσει τη συνήθεια της παρέμβασης και στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, προφανώς έχει αναπτύξει σχέση υποχρέωσης. Παρά τα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο μιας… μικροπολιτικής και άγαρμπης επικοινωνιακής πολιτικής, τα δεδομένα έχουν ως εξής: 

Πρώτον. Βάσει προκήρυξης του θεσμού ο τελικός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ουδέτερη έδρα και για την ακρίβεια σε μέρος το οποίο θα μοιράζει την απόσταση των δύο φιναλίστ. 

Δεύτερον. Μόνο το Πανθεσσαλικό Στάδιο εξυπηρετεί όσα προβλέπει η προκήρυξη. 

Τρίτον. Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, είχε υποστηρίξει ότι δεν θα δεχθεί την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων. 

Τέταρτον. Το Ολυμπιακό Στάδιο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε επίπεδο τεχνολογικής υποδομής και χρειάζεται χρηματοδότηση περί των 600-700 χιλιάδων ευρώ. 

Πέμπτον. Για να υπάρξει αλλαγή της προκήρυξης θα πρέπει να συναινέσουν οι δύο ομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση, όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει ο κ. Μπέος στον οποίον… υπενθύμισαν χθες αθηναϊκά media τη στάση του και του συνέστησαν να μην την αλλάξει με την προσδοκία (προφανώς) αλλαγής της έδρας του τελικού. Αν ο Δήμαρχος Βόλου δεχθεί την παρουσία οπαδών, τότε ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό. Ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία κουβέντα περί αριθμού οπαδών των δύο ομάδων και ό,τι έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής δεν ξεφεύγει από το πλαίσιο προσωπικών προσδοκιών.

Η ΠΑΕ Αρης θα εκπροσωπηθεί στη συνάντηση από τον Θόδωρο Καρυπίδη με τους «κίτρινους» να επιμένουν περί εφαρμογής της προκήρυξης και περιμένουν από την Κυβέρνηση να λειτουργήσει υπέρ της νομιμότητας διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή του τελικού – παρουσία συγκεκριμένου αριθμού οπαδών των δύο ομάδων – στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητη η συμμετοχή του κ. Βρούτση στη συνάντηση και γενικώς η αντίδραση της Κυβέρνησης σε περίπτωση που διαπιστωθεί η πρόθεση κάποιων για υποχρεωτική αλλαγή της έδρας του τελικού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.