Μυθικά χρήματα, πεταμένα στη θάλασσα…

Αρις Νικολάκης29 Ιανουαρίου 2022

Εάν κι εφ’ όσον δε μας απατά τη μνήμη μας, ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταστήσει σαφές πως… Δεν τον νοιάζει, να ξοδέψει χρήματα για τον ΠΑΟΚ. Αρκεί αυτά, να μην πεταχτούν στη θάλασσα. Κι επίσης, εάν κι εφ’ όσον δε μας απατά η μνήμη μας, μυθικά χρήματα πετάχτηκαν στη θάλασσα.

Ο κύριος… όγκος αυτών των πεταμένων χρημάτων μάλιστα, αφορούσε μεταγραφές. Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε αραδιάζοντας τραγικές αποτυχημένες (στα όρια του φιάσκο) μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ. Με τον Ιβάν Σαββίδη να μην πετά από το παράθυρο έστω κι έναν εκ των υπεύθυνων κι υπόλογων γι’ αυτές τις μεταγραφές. Έναν έστω… Προς γνώση και συμμόρφωση όλων των άλλων!

Ήρθαν που λέτε, όλοι αυτοί. Ήρθαν; Τούς έφερε ο Ιβάν Σαββίδης. Έφαγαν. Ήπιαν, όπως δικαιούνταν από τη συμφωνία τους. Δουλειά δεν έκαναν, όπως υποχρεούνταν από την συμφωνία τους. Κι έφυγαν (ή κάποιοι ακόμη μένουν;) μήτε - γι’ αυτούς – γάτα, μήτε ζημιά.

Με τον ΠΑΟΚ βέβαια, να υφίσταται μεγάλη ζημιά κι αγωνιστικά κι οικονομικά.. Τούτο δε, επειδή αγωνιστικά κυρίως, αυτές οι αποτυχημένες (στα όρια του φιάσκο) μεταγραφές καταστάθηκαν σε ουκ ολίγες περιπτώσεις… ολετήρες για την πρόοδο του.

Και μην σπεύσετε ορισμένοι, να μας εγκαλέσετε για το ενδιαφέρον μας για τα χρήματα του Ιβάν Σαββίδη. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε σαφείς περί τούτου. Δεν πρόκειται για χρήματα του Ιβάν Σαββίδη. Από την στιγμή κατά την οποία βγαίνουν από την τσέπη του, είναι χρήματα του ΠΑΟΚ. Κι όταν πετιούνται στη θάλασσα, ο ΠΑΟΚ ζημιώνεται. Ο Ιβάν Σαββίδης έτσι ή αλλιώς τα δίνει αλλά… Όσα έδωσε για αποτυχημένες (στα όρια του… φιάσκο) μεταγραφές πετάχτηκαν στη θάλασσα.

Μην σπεύσετε άλλοι, να αναφέρετε τις περιπτώσεις Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Σίντζι Καγκάβα. Δυο τρανταχτά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τράνταξαν το σύμπαν φορώντας απλά και μόνον, τη φανέλα με τον «δικέφαλο». Επικοινωνιακά. Ίσως, αυτό το τράνταγμα ήθελε ο Ιβάν Σαββίδης. Πέτυχε. Αγωνιστικά; Πέρασαν αμφότεροι και δεν ακούμπησαν. Απέτυχε.

Όπως και να γίνει βέβαια, δεν είναι παράλογο, να γίνονται λάθη σε μεταγραφές. Να πέφτουν έξω εκτιμήσεις. Να βυθίζονται επενδύσεις. Στον ΠΑΟΚ όμως, το κακό έχει προχωρήσει πολύ. Έχει εξελιχθεί σε χείριστο επί εποχής αναγέννησης του. Ήτοι επί εποχής Ιβάν Σαββίδη …

Κι είναι αποδεδειγμένο πως δεν παίρνεις ό, τι δίνεις κατ’ ανάγκη στις μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ τουλάχιστον, δεν πήρε , όσα έδωσε. Για να αιωρείται χρόνια τώρα πως και γιατί ομάδα υψηλότερου επιπέδου όπως ο ΠΑΟΚ – με όνομα ιδιοκτήτη βαρύ για υπογραφή - χρεώνεται τόσες αποτυχημένες μεταγραφές (στα όρια του …φιάσκο); Κι ομάδες χαμηλότερου πιστώνονται συχνά πυκνά με επιτυχημένες;

Έτσι λοιπόν, περιμένουν οι φίλοι του «δικέφαλου», να δουν… Εάν κι εφ’ όσον η τελευταία επιλογή του Ιβάν Σαββίδη, ο Ζοσέ Μπότο προστατέψει τα χρήματα του ΠΑΟΚ. Είπαμε: Από την στιγμή κατά την οποία βγαίνουν από την τσέπη του Ιβάν Σαββίδη, είναι του ΠΑΟΚ… Περιμένουν, να δουν εάν δεν πεταχτούν ξανά μανά στη θάλασσα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Πορτογάλου θεωρητικά πάντως, είναι θετικά. Θεωρητικά. Πρακτικά; Εδώ είμαστε. Θα τα δούμε. Και θα πούμε…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.