MVP στην Κύπρο ο Ουάρντα της... τέταρτης Ανόρθωσης!

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Μαΐου 2022

Αγαπητή Metrosport

Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε ΚΑΙ σήμερα στην κρισιμότητα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και, κυρίως, του τελικού του Κυπέλλου. Τα είπαμε τόσες φορές. 

Και είπαμε τα αυτονόητα: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να ξυπνήσουν έστω και τώρα και να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να μη διασυρθούν στο φινάλε της σεζόν, αποτυγχάνοντας και στους δύο εγχώριους στόχους της ομάδας. Η κατάληψη της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα και η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελούν για τον ΠΑΟΚ μονόδρομο.

 Ας μιλήσουν, λοιπόν, οι ίδιοι, μέσα στο γήπεδο, αρχής γενομένης από τη σημερινή δοκιμασία στο Καραϊσκάκη. Περισσότερα λόγια από όλους εμάς, λίγες ώρες πριν από την έναρξη αυτού του αγώνα, είναι εντελώς περιττά.

Νομίζω ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που συνέβη στην Κύπρο. Ο Αμρ Ουάρντα αναδείχτηκε MVP του φετινού Πρωταθλήματος. Και, μάλιστα, η ομάδα του, η Ανόρθωση, τερμάτισε μόλις τέταρτη στην κανονική περίοδο και τέταρτη παραμένει στα πλέι οφ, χωρίς καν να διεκδικεί τον τίτλο, απλώς θα παλέψει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για μια θέση στην Ευρώπη. 

Συνεπώς, το γεγονός ότι στην Κύπρο ψηφίζεται ως πολυτιμότερος του Πρωταθλήματος ένας παίκτης που αγωνίζεται στην τέταρτη ομάδα της βαθμολογίας δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη διάκριση του Αιγύπτιου. Και το γνωστό ερώτημα επανέρχεται μοιραία και φυσιολογικά:

 Πώς είναι δυνατόν αυτός ο παίκτης, με όσες ιδιομορφίες κι αν έχει ο χαρακτήρας του, μόνο στον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να στεριώσει; Σε όποια ομάδα πάει τού κάνουν εικόνισμα... κι ας είναι Μουσουλμάνος. Σε όποια ομάδα από όσες τον “εξωπέταξε” ο ΠΑΟΚ, τα πήγε περίφημα. Ολοι οι προπονητές του κατάφεραν να διαχειριστούν τις ιδιομορφίες του και οι ομάδες τους επωφελήθηκαν από το ταλέντο του. Μόνο στον ΠΑΟΚ απέτυχαν οι προπονητές μαζί του και μόνο ο ΠΑΟΚ δεν επωφελήθηκε σταθερά και με διάρκεια από την παρουσία του. Αυτό, κάποτε, πρέπει κάποιος ειλικρινής από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μας το εξηγήσει.

Υπάρχει κι άλλο εύλογο ερώτημα: Με δεδομένη την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε στον φετινό ΠΑΟΚ εξ αιτίας των αδυναμιών και των ελλείψεων του ρόστερ, μπορεί άραγε να μας απαντήσει ο Λουτσέσκου αν άξιζε ή όχι τον κόπο να κάνει υπομονή και να προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του να “σετάρει” τον Ουάρντα στην ομάδα, τότε που, στην έναρξη κιόλας της προετοιμασίας, αποφάσισε να τον διώξει; 

Ο Αιγύπτιος “πούλησε” τρέλα τότε λέγοντας ότι υπάρχει ξαφνικά λόγος να πάει στην πατρίδα του, αλλά αυτό που είχε προηγηθεί ήταν η διαπίστωσή του ότι με τον Λουτσέσκου δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα. Ουσιαστικά ο Ρουμάνος είχε προαποφασίσει να μη χολοσκάει μαζί του, οπότε του ήρθε ζάχαρτη στο ψωμί η ξαφνική απαίτηση του Ουάρντα να πάει στην Αίγυπτο. Και, βέβαια, ο επίσημος ΠΑΟΚ του επέτρεψε ευχαρίστως να φύγει, επιλέγοντας να τον ξεφορτωθεί οριστικά. Ουσιαστικά μιλάμε για διωγμό 100% και αυτό που πρέπει να απαντηθεί, επίσης από κάποιον ειλικρινή εκεί στην ΠΑΕ, είναι αν ο φετινός ΠΑΟΚ διέθετε έστω έναν παίκτη καλύτερο και πιο ποιοτικό από τον Ουάρντα…

ΥΓ. Εσείς τι λέτε; 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.