Μουντιάλ 2022 - Γαλλία-Μαρόκο: Το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό

Δημήτρης Καλαϊτζής14 Δεκεμβρίου 2022

Το δεύτερο και τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ θα μάθουμε απόψε (14/12) το βράδυ, με την κάτοχο του τροπαίου Γαλλία να κοντράρεται με το Μαρόκο, το οποίο αποτελεί μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. 

Στον μεγάλο τελικό έχει προκριθεί από χθες η Αργεντινή, η οποία έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Λιονέλ Μέσι (1 γκολ, 1 ασίστ) και Χουλιάν Άλβαρες (2 τέρματα) επιβλήθηκε 3-0 της Κροατίας. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των τρικολόρ Ντιντιέ Ντεσάν θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Ουπαμεκανό και Ραμπιό αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί μπορεί να υπολογίζει και πάλι τον Μαζράουι, όμως θα απουσιάσει από την σπουδαία αναμέτρηση ο τιμωρημένος Σεντίρα, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Αγκέρντ και Σαΐς στο κέντρο της άμυνας.

Η Γαλλία και το Μαρόκο έχουν μονάχα φιλικές κόντρες έως τώρα, με τους «μπλε» να έχουν για τα καλά το πάνω χέρι με τρεις νίκες.

Από την άλλη πλευρά, οι Αφρικανοί χαμογέλασαν το 1998 επικρατώντας 6-5 στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια), ενώ το τελευταίο τους χρονικά παιχνίδι ήταν το 2007 το οποίο έληξε δίχως νικητή (2-2).

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντές – Τσουαμενί, Ραμπιό – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Εμπαπέ – Ζιρού. 

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο – Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς, Μαζράουι – Άμραμπατ – Ζιγιέκ, Ουναχί, Αμαλάχ, Μπουφάλ – Εν-Νεσίρι.

Διαιτητής: Θέσαρ Ράμος (Μεξικό) 

Γήπεδο: Al-Bayt Stadium, Αλ Χορ - 60.000 θέσεων

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.