Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη η ΝΔ- Επικρατεί σε σενάριο συγκυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2022

Η ακρίβεια θα κρίνει το αποτέλεσμα της κάλπης, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MRB, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να αδυνατεί να κεφαλοποιήσει την αγανάκτηση των πολιτών. Οι Έλληνες φοβούνται (44,5%), οργίζονται (41,7%) και απογοητεύονται (33,1%) για το μέλλον της χώρας ενώ το 74,3% δεν κρύβει την ανησυχία του για την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία.

Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως είναι η μόνη λύση διακυβέρνησης καθώς συνεχίζει να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 29,5% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά να καταγράφεται στο 6,8% στην πρόθεση ψήφου και να εκτοψεύεται στο 7,2% με αναγωγή στα έγκυρα.

Συγκεκριμένα, με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,9% δείχνοντας πως αυτό είναι το ταβάνι του, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ25 3,3% ενώ με την είσοδο στη Βουλή φλερτάρει το ΕΛΛΗΝΕΣ με 2,5%. Πρόκειται για το κόμμα του έγκληστου στη φυλακή Ηλία Κασιδιάρη.

Δεν θα πρέπει να περάσει στα «ψιλά» το υψηλό ποσοστό του Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ. Στη δημοσκόπηση της MRB φτάνει το 12,2% ενώ μαζί με το "Άλλο κόμμα" φτάνει το 15,9% ποσοστό ικανό να αλλάξει συνολικά τα δεδομένα την ώρα της κάλπης.

Η αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια:

Δείτε την πρόθεση ψήφου:

Όσον αφορά το ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός φτάνει το 38,5% έναντι 28,8% του Αλέξη Τσίπρα. Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είθισται να ακολουθεί του «Κανένας από τους δύο» στις δημοσκοπήσεις κάτι που ανατρέπεται στην έρευνα της MRB:

Οι μετρήσεις της MRB αναδεικνύουν και τις σκέψεις των πολιτών για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τα σενάρια συγκυβέρνησης, με τα αποτελέσματα μάλιστα να προκαλούν… εκπλήξεις.

Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση - έστω και με μία μονάδα περίπου διαφορά- επιλέγουν μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα αντί εκείνης μιας Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ.


πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.