Μπρούνο: Το «λιοντάρι» της Πορτογαλίας που αλλάζει το status της Γιουνάιτεντ

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2020

Επιμέλεια: Πέτρος Παπανικολάου

Αποκτήθηκε στα τέλη του Γενάρη του 2020 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Η εφιαλτική χρονιά τελειώνει, με τους περισσότερους να αδημονούν να φύγει και να μην ξανάρθει όμοια της στο μέλλον. Οι περισσότεροι εκτός από έναν. Τον Μπρούνο Φερνάντες.

Σε ηλικία 18 ετών άφησε την Πορτογαλία για να αναζητήσει το μέλλον του στην Ιταλία και στην Νοβάρα καθώς έβλεπε πως στην γενέτειρα χώρα του δεν θα του έδιναν τις ευκαιρίες που θα άξιζε. Πήγε στην Νοβάρα και μόλις λίγους μήνες αργότερα, η Ουντινέζε κατάλαβε πως αξίζει να εκταμιεύσει το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της για να επενδύσει στο νέο ταλέντο από την Πορτογαλία.

Έμεινε στην Serie A μέχρι και το 2017 όταν και έκανε γεμάτες εμφανίσεις με τις φανέλες των Σαμπντόρια και Ουντινέζε. Η μεγάλη πρόταση όμως δεν ήρθε, ωστόσο δόθηκε ξανά η ευκαιρία να επιστρέψει στην χώρα του και στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σε ηλικία πια 23 ετών και έχοντας ζήσει σε μια ξένη χώρα για 5 χρόνια ήξερε πως μόνο η υπομονή και η δουλειά μπορούν να τον οδηγήσουν σε ένα τεράστιο κλαμπ και στην κλήση στην Εθνική ομάδα.


Στα «λιοντάρια», έδειξε στους λάτρεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου πως πρέπει να παίζει ένας μέσος αυτές τις ημέρες, με τα νούμερα του να προκαλούν… ίλιγγο. Σε 137 συμμετοχές συνολικά με την Σπόρτινγκ, μέτρησε 63 γκολ και 52 ασίστ! Και δεν είναι επιθετικός, είναι χαφ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήλπιζε με την έλευση Πογκμπά να έλυνε για αρκετά χρόνια το πρόβλημα που είχε στην δημιουργία μετά και την φυγή παικτών όπως ο Γκιγκς, ο Ρούνει και ο Σκόουλς. Η αλήθεια είναι πως η παρουσία του Γάλλου μέσου στους «κόκκινους διαβόλους» πιο πολύ απογοήτευσε τους οπαδούς, βλέποντας μάλιστα τον ένα τραυματισμό να διαδέχεται τον άλλον.

Αποφάσισε λοιπόν να ξοδέψει 60 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Μπρούνο Φερνάντες από την Σπόρτινγκ με στόχο να διορθώσει τα κακώς κείμενα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Εντ Γουντγουορντ όχι μόνο δεν μετανιώνει για αυτή την κίνηση αλλά θα έβαζε και περισσότερα αν χρειαζόταν!

Πλέον μέσα σε ένα χρόνο έχει γράψει ήδη 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 26 γκολ και 17 ασίστ. Ειδικότερα στην Premier League, 29 συμμετοχές εκ των οποίων τις 28 έχει ξεκινήσει ως βασικός ενώ σε 90 λεπτά έχει συμμετοχή σε 1,29 γκολ της ομάδας του. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως σε κάθε αγώνα θα έχει περίπου ή ένα γκολ ή μια ασίστ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Δεν αμφισβητεί κανείς πως πρόκειται ίσως για μια σπάνια περίπτωση παίκτη που έχει πιάσει τέτοια στάνταρ απόδοσης μόλις την πρώτη του χρονιά χωρίς να χρειαστεί περίοδο προσαρμογής. Ειδικότερα, σε έναν σύλλογο που έχει πληγεί τόσο πολύ μετά την φυγή του Sir Alex τέτοιοι ποδοσφαιριστές αποτελούν το… φως στο τούνελ πως μπορεί ξανά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διεκδικεί τους τίτλους με την συχνότητα του παρελθόντος. Άλλωστε, την δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα είναι στην δεύτερη θέση και σε μια «τρελή» χρονιά στο πιο «τρελό» πρωτάθλημα του κόσμου όλα μπορούν να συμβούν.


Ακολουθήστε την σελίδα του metrosport.gr και στο googlenews


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.