Μπρούνο Γκάμα: Οι άγνωστες πτυχές της καριέρας του και η κόντρα με Φερέιρα και Μέσι

Γιώργος Μάντζιος09 Ιουνίου 2020

«Ο Μπρούνο Γκάμα είναι ηγέτης», τόνισε λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ ο Μίκαελ Ένινγκ και η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που έχουν φορέσει ποτέ την φανέλα των «κιτρίνων». Δεν είναι μόνο τα 11 φετινά του γκολ (10 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο), αλλά η προσωπικότητα ενός αθλητή που σε 5 μήνες γίνεται 33 ετών, αλλά παραμένει πολύτιμος για τον Άρη. 

Όταν νικούσε σε τελικό τον Αμπέλ Φερέιρα!

Υπάρχουν στιγμές, γεγονότα και καταστάσεις στη μέχρι τώρα καριέρα του, που ίσως είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και το metrosport.gr τα φέρνει σήμερα στο...φως και με φωτογραφικά ντοκουμέντα. Γνωρίζατε π.χ ότι ο Γκάμα έχει τεθεί αντιμέτωπος με τον νυν τεχνικό του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα και μάλιστα σε τελικό διοργάνωσης; Και μάλιστα ο Φερέιρα ως δεξί μπακ τότε, μάρκαρε τον αριστερό εξτρέμ Μπρούνο Γκάμα! Ήταν Μάρτιος του 2008 όταν η πορτογαλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσιζε να δημιουργήσει μια νέα διοργάνωση στη χώρα, το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. Ο Μπρούνο Γκάμα στο ξεκίνημα της καριέρας του τότε, παίκτης της Σετούμπαλ του πρώην τεχνικού του Αστέρα Τρίπολης Κάρλος Καρβαλιάλ (νυν τεχνικός της Ρίο Άβε) και ο Αμπέλ Φερέιρα παίκτης της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό στο στάδιο Αλγκάρβε, με την Σετούμπαλ να κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι (3-2). Λέτε η μοίρα να τα φέρει έτσι, ώστε να συναντηθούν ως αντίπαλοι και στον φετινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας;

Συμπαίκτης με Μάτος – Τσιγκρίνσκι!

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και ο Μπρούνο Γκάμα έχει υπάρξει στο παρελθόν συμπαίκτης στην ίδια ομάδα, με τον Λέο Μάτος του ΠΑΟΚ και τον Ιγκόρ Τσιγκρίνσκι της ΑΕΚ και μάλιστα για δύο σεζόν. Ήταν το 2015 και το 2016 όταν η ουκρανική Ντνίπρο του εξαιρετικού τεχνικού Μίρον Μάρκεβιτς γινόταν γνωστή στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη στη Βαρσοβία. Σε έναν τελικό που ο Λέο Μάτος είχε αγωνιστεί βασικός, ο Μπρούνο Γκάμα έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Τσιγκρίνσκι ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Στα ημιτελικά με τη Νάπολι του Ράφα Μπενίτεθ αγωνίστηκαν τόσο ο Μάτος (βασικός), όσο και ο Μπρούνο Γκάμα (ως αλλαγή). Μάλιστα στα προημιτελικά με την Κλαμπ Μπριζ, πιο πριν, ο Γκάμα, βρισκόταν στον πάγκο δίπλα στον Σάκχοφ, τον πρώην χαφ του ΠΑΟΚ και μάλιστα ο τελευταίος μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε!

Δίδυμο και με Γκιγιέρμε!

Λίγο αργότερα την σεζόν 2016-2017 ο Μπρούνο Γκάμα επιστρέφει μετά από μια τριετία στη Ντνίπρο, στην αγαπημένη του Λα Κορούνια, μια ομάδα με την οποία δέθηκε ιδιαίτερα, έχοντας αγωνιστεί μαζί της και στην β΄ κατηγορία στο παρελθόν. Τότε λοιπόν, βρίσκει συμπαίκτη και μάλιστα οι δυο τους συνεργάζονται άψογα στη μεσαία γραμμή, τον Γκιγιέρμε, τον νυν Βραζιλιάνο χαφ του Ολυμπιακού. Μάλιστα συνεργάζονται και την επόμενη σεζόν, ενώ μαζί τους είναι και ο Λούκας Πέρεθ, ένας άλλος πρώην άσος του ΠΑΟΚ.

Η νίκη κόντρα στον Μέσι στην Ισπανία!

Την προσωπικότητα ενός αθλητή την φτιάχνουν πολλές φορές και οι συνθήκες των αντιπάλων. Ο Μπρούνο Γκάμα λοιπόν έχει αντιμετωπίσει τον κορυφαίο – κατά πολλούς – παίκτη του κόσμου, τον Λιονέλ Μέσι και μάλιστα τον έχει κερδίσει κιόλας! Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν ο Λα Κορούνια κέρδιζε 2-1 την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο «Ριαθόρ», με τον κόουτς Πέπε Μελ να χρησιμοποιεί στο βασικό σχήμα τον Μπρούνο Γκάμα. Τόσο με τον Λιονέλ Μέσι, αλλά και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (με τη Ρεάλ του Μουρίνιο τότε) είχε βρεθεί αντιμέτωπος την σεζόν 2012-2013 και πάλι ως παίκτης της Λα Κορούνια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.