Μπρουκς: «Απαγορεύεται ο διαιτητής να λέει μαύρο κάποιον»

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2020

Το περιστατικό με τον τέταρτο διαιτητή και το ρατσιστικό σχόλιο του στον Γουεμπό απασχολεί έντονα όλη την ποδοσφαιρική σκηνή. Στο πλαίσιο αυτό, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Φρέντι Μπρούκς όπου και διευκρίνισε πως μπορεί η έκφραση «μαύρος» να μην αποτελεί προσβολή για εκείνον, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το λέει ένας διαιτητής.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: 

Για το αν ένιωσε ρατσισμό ο ίδιος στην Ελλάδα: «Εγώ στην Ελλάδα δεν ένιωσα ρατσισμό, δεν άκουσα κάτι όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην χώρα. Δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο ευτυχώς. Οι Έλληνες αγαπάνε τους μαύρους ανθρώπους, δεν έχουν πρόβλημα.

Για το αν αποτελεί για τον ίδιο προσβολή η λέξη μαύρος: «Αν με πουν μαύρο δεν είναι κάτι που με προσβάλλει προσωπικά. Εξαρτάται φυσικά και πως θα σου το πει ο άλλος. Θα φανεί αν σε προσβάλλει ή όχι. Στην Κούβα έτσι μιλάμε συχνά, για μένα αυτό το πράγμα δεν είναι προσβολή.

Για το αν μπορεί ένας διαιτητής να εκφράζεται έτσι: «Εκεί το θέμα πάει αλλού. Ο διαιτητής πρέπει να μιλάει σωστά, απαγορεύεται να εκφράζεται έτσι. Άλλο να το ακούς από ένα φίλο, ή από ένα γνωστό και άλλο από έναν αξιωματούχο του αγώνα. Το χθεσινό περιστατικό είναι ρατσιστικό χωρίς καμία αμφιβολία».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.