«Μπρος Ολυμπιακός και πίσω Μπριζ»

Metrosport Team20 Απριλίου 2024

Κατά τη λαϊκή έκφραση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» ο ΠΑΟΚ ψυχολογικά και αγωνιστικά έχει να αντιμετωπίσει την απογοήτευση του αποκλεισμού με τη Μπριζ και συγχρόνως τη μεγάλη δυσκολία που υφίσταται στο αυριανό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που προκρίθηκε. Δυστυχώς ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε σε κανένα χρονικό σημείο να μπει με αξιώσεις στην διεκδίκηση της πρόκρισης στα ημιτελικά κόντρα στους Βέλγους. Αντιμετώπισε, κατά τη γνώμη μας, με λάθος τακτική τον αντίπαλό του. 

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δε γνωρίζουμε αν η γενική …υπερθετική ατμόσφαιρα που επικράτησε πριν από το παιχνίδι, επηρέασε κυρίως το προπονητικό τιμ ή και κάποιους παίκτες. Αποδείχθηκε ότι όλοι μας δεν λογαριάσαμε σωστά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δυο ομάδων. Αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με μια ομάδα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης σίγουρα θα αντιμετώπιζε με πολύ διαφορετικό τρόπο τα δυο παιχνίδια. Παράδειγμα ο αγώνας με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης όπου η σωστή αμυντική διάταξη όλης της ομάδας σε συνδυασμό με αποτελεσματικές αντεπιθέσεις των γρήγορων επιθετικών του Δικεφάλου απέφερε δυο νίκες. 

Δυστυχώς θεωρήθηκε ότι υπάρχει μια ισορροπία ποιότητας η οποία μάλιστα έγερνε προς το μέρος του ΠΑΟΚ λόγω αρκετών απουσιών των φιλοξενούμενων. Είναι λογικό να παραμείνει η αμφιβολία με το τι θα πετύχαινε η ομάδα αν ακολουθούσε μια αμυντικογενή τακτική. Τελικά επήλθε στο διάβα του Δικεφάλου ο αγωνιστικός γκρεμός, κάτι που γρήγορα επιβάλλεται να μην καταναλώνει μεγάλο μέρος της σκέψης όλων στον Δικέφαλο. Και αυτό γιατί ακολουθεί ένα τρομερά δύσκολο και απρόβλεπτο ματς. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι επειδή ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγάλη πρόκριση, θα κάνει γκέλα στο επόμενο ματς όπως γίνεται συνήθως. 

Αυτή η λογική είναι απαράδεκτη. Δεν είναι καν «λογική» αφού εμπλέκει στατιστικά στοιχεία που δεν τα έχουμε δει πουθενά και σαφέστατα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Η άποψή μας είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, θα ορίσει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αν χάσει ο ΠΑΟΚ θα μειώσει τουλάχιστον στο μισό της πιθανότητες διεκδίκησης της πρωτιάς. Η ισοπαλία είναι θετική για τον Δικέφαλο και πολύ αρνητική για τον Ολυμπιακό. Η νίκη του ΠΑΟΚ τον θέτει κατά τη γνώμη μας, ως πρώτο φαβορί και βγάζει εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό. Όμως το κυρίαρχο ζήτημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ προέρχεται και αυτός από ένα πολύ κουραστικό παιχνίδι ενώ όλοι έχουν την ψυχολογία τους στα τάρταρα. 

Το αυριανό ματς δεν έχει αντιπάλους τον Ολυμπιακό και μια ομάδα που αναμένει καιρό τώρα, το ματς αυτό για να διακριθεί. Είναι δυο ομάδες που το μόνο φάρμακο στην κούραση και την ταλαιπωρία είναι η μεγάλη πίστη για το αποτέλεσμα. Για μας είναι τρομερά δύσκολο να παρουσιάσει ο Λουτσέσκου μια ομάδα μέσα στο γήπεδο, πλήρως λειτουργική, με συνεχόμενη αγωνιστική εγρήγορση που να μπορεί να εκμεταλλευτεί τα προτερήματά της και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Μακάρι η ομάδα να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να μετατρέψει το «ρέμα» σε μια ασπρόμαυρη τρικυμία!!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.