Μπρον: «Αυτό είναι το σχέδιο για το Πρωτάθλημα της Formula 1»

Metrosport Team09 Απριλίου 2020

Στην Ευρώπη θα ξεκινήσει πιθανότατα η σεζόν στη Formula 1 και κεκλεισμένων των θυρών μετά την καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοιού, όπως δήλωσε ο Ρος Μπρον.

Το Γκραν Πρι του Καναδά ήταν ο τελευταίος αγώνας που αναβλήθηκε λόγω του ιού, και ένατος συνολικά που αναβάλλεται ή ακυρώνεται. Ήδη οι προϊστάμενοι της F1 συνεργάζονται με τους υποψηφίους για να δημιουργήσουν ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα για όταν θα καταστεί δυνατό να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Ο Μπρον δήλωσε ότι επιθυμία της Formula 1 είναι να πάει το συντομότερο δυνατό στους αγώνες ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μερικοί από αυτούς θα χωρίς οπαδούς.

«Τα ταξίδια για τις ομάδες και για όλους τους συμμετέχοντες θα είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα», δήλωσε ο Μπρον στο Sky Sports.

«Η άποψή μας είναι ότι ένα πιθανό ξεκίνημα στην Ευρώπη θα είναι ευνοϊκό έστω και κεκλεισμένων των θυρών. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον, όπου οι ομάδες θα έρχονται με τσάρτερ, θα πηγαίνουν στις πίστες, θα διασφαλίζουμε ότι όλοι θα περνούν από τεστ και θα είναι καθαροί, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για κανέναν.

Μια κούρσα χωρίς θεατές δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά είναι καλύτερο από να μην υπάρχει κανένας αγώνας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων που ακολουθούν το σπορ στο σπίτι. Πολλοί από αυτούς απομονώνονται και είναι σε θέση να διατηρήσουν το άθλημα ζωντανό. Το να κάνουμε ανθρώπους να ασχοληθούν με τη Formula 1 και να τους ψυχαγωγήσουμε είναι κάτι πολύ μεγάλο σε αυτή την κρίση που έχουμε. Αλλά δεν μπορούμε να θέσουμε κανέναν σε κίνδυνο.

Εξετάζουμε την οργανωτική δομή που θα μας έδινε το νωρίτερο δυνατό ξεκίνημα. Αλλά τη δυνατότητα να μπορούμε να συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε και να σταματήσουμε ξανά για λίγο. Το πιθανότερο είναι να συμβεί στην Ευρώπη και είναι λογικό να είναι ένα κλειστό γεγονός» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της F1.

Το σχέδιο για τη σεζόν

Ο Ρος Μπρον δήλωσε ότι θα ήταν δυνατόν να γίνει ένα πρωτάθλημα 18-19 αγώνων, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Αυτό θα συμβεί με τη διεξαγωγή τριών αγώνων σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα με διάλειμμα ενός.

«Αν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε στις αρχές Ιουλίου, θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα Πρωτάθλημα 19 αγώνων. Θα ήταν δύσκολο, τρία Σαββατοκύριακα με αγώνες, ένα χωρίς, Έχουμε εξετάσει όλα τα δεδομένα και νομίζουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε το πρωτάθλημα αν ξεκινήσουμε στις αρχές Ιουλίου.» δήλωσε ο 65χρονος παράγοντας.

«Οκτώ αγώνες είναι ο ελάχιστος αριθμός που μπορεί να έχουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, σύμφωνα με το καταστατικό της FIA. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν ξεκινήσουμε τον Οκτώβριο. Αυτό είναι το αργότερο δυνατόν που μπορεί να ξεκινήσει η σεζόν» είπε ο Μπρον.

Επίσης ανέφερε ότι οι διοργανωτές της F1 εξετάζουν τη διεξαγωγή των αγώνων και σε δύο αντί τρεις ημέρες για να διευκολύνουν την πίεση σε ένα ήδη συμπιεσμένο ημερολόγιο.

«Μπορούμε να έχουμε μερικούς αγώνες διάρκειας δύο ημερών για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες. Για παράδειγμα, η Κίνα μοιάζει ότι θα είναι πιθανώς ένας διήμερος αγώνας για διευκολυνθεί η μετάβαση για τον επόμενο αγώνα που είναι στο σχέδιο» ολοκλήρωσε ο Μπρον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.