Μπράντον Τόμας: Ο επιθετικός που γουστάρει να παίζει δίπλα σε φορ

Κώστας Πετρωτός08 Ιουλίου 2022

Μεγάλωσε στις ακαδημίες της Μαγιόρκα, παρέα με τον Ασένσιο της Ρεάλ και χαίρεται για την εξέλιξή του. Είχε και εκείνος την δική του μεγάλη ευκαιρία για το μεγάλο άλμα το καλοκαίρι του 2017, όταν εξαργύρωσε τα 12 γκολ που σημείωσε την προηγούμενη σεζόν, με την μεταγραφή του στη Ρεν έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ. 

Τα συνεχή προβλήματα τενοντίτιδας και το γεγονός ότι έβγαινε για πρώτη φορά από την πατρίδα του τον ανάγκασαν να γυρίσει και πάλι πίσω στην Ισπανία και τελικά να τον αγοράσει με μεταγραφή η Οσασούνα. Το μεγάλο ραντεβού με την ατυχία ήρθε την Άνοιξη του 2020 όταν υπέστη, ως παίκτης της Χιρόνα, χιαστούς και υποβλήθηκε σε μία επέμβαση, μετά από περιπέτεια, καθώς η εγχείριση αναβλήθηκε δύο φορές.


Ο Μπράντον Τόμας έδειξε αντοχή στα δύσκολα και κατάφερε να επανεκκινήσει την καριέρα του. Άλλωστε, όπως λέει και ο ίδιος, «η ζωή με έχει ρίξει σε καλές και κακές καταστάσεις. Προσπαθώ όλα να τα αντιμετωπίζω με θετικό τρόπο. Είμαι από αυτούς που σκέφτονται πώς όταν σου συμβαίνει κάτι αρνητικό και το αντιμετωπίζεις με φόβο και παθητικότητα δεν θα πας μπροστά. Αν το αντιμετωπίσεις θετικά και μα χαρά τότε όλα γίνονται πιο εύκολα».

Μάλιστα, χρειάστηκε να περάσουν 580 μέρες για να πετύχει ένα γκολ, με εκτέλεση πέναλτι σε ματς της Μάλαγα με την Βαγιαδολίδ, το οποίο πανηγύρισε δεόντως.


Ο βραχύσωμος επιθετικός (ύψους 1.73μ.), έκανε πολύ καλή σεζόν πέρυσι στην Μάλαγα, στο Λα Ροσαλέδα το όνομά του ακουγόταν αρκετά συχνά, όμως, η ομάδα της Αναδαλουσίας δεν είχε τις οικονομικές δυνατότητες να καλύψει τις απαιτήσεις του και απλά είχε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να τον πάει για ένα χρόνο από την Οσασούνα, καλύπτοντας μέρος μόνο του συμβολαίου του (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από την Ισπανία το συμβόλαιό του με την ομάδα της Παμπλόνα ήταν κάπου στις 800.000 ευρώ ετησίως).

Κάπου εκεί μπήκε στην ζωή του ο ΠΑΟΚ, θέλοντας να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Τσόλακ και κυρίως να βάλει στην μηχανή του ένα επιθετικό με χαρακτηριστικά που του έλειπαν. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως εξής σε συνεντεύξεις του: «Μου αρέσει να είμαι δεύτερος επιθετικός μαζί με ένα φορ ή αριστερός εξτρέμ, αυτή είναι η αλήθεια». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προπονήσεις της Μάλαγα, πολλές φορές χρησιμοποιούνταν ως ακραίος, ενώ και μέσα στα παιχνίδια του αρέσει συχνά να βγαίνει στα άκρα. Ο ΠΑΟΚ του έδωσε συμβόλαιο 1+1, όχι πάντως, στα λεφτά που έπαιρνε στην Οσασούνα και μένει να φανεί ότι μπορεί να δικαιώσει την πίστη του Ζοσέ Μπότο ότι μπορεί να αποδειχθεί value for money μεταγραφή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.