Μπράντον Τόμας: Η πρώτη αξιολόγησή του στα ασπρόμαυρα - «Μπορεί να παίξει ακόμη και δεκάρι...»

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2022

Με τον Νέλσον Ολιβέιρα να μην είναι ακόμη σε θέση να προσφέρει από τη θέση του βασικού στον ΠΑΟΚ, ο Μπράντον Τόμας είναι αυτός που σηκώνει το βάρος στην κορυφή της επίθεσης στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ισπανός επιθετικός είναι στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου το βασικό εννιάρι του Δικεφάλου και ο ίδιος προσπαθεί να τον δικαιώσει, μετά την περσινή γεμάτη του σεζόν στη Μάλαγα.

Είχε κερδίσει με το σπαθί του την παρουσία του στην ενδεκάδα, παρέμεινε αναντικατάστατος σε όλη την διάρκεια της περασμένης χρονιάς και τερμάτισε ως ο πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας. Παρότι είναι μόλις 27 έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει περάσει, ήδη, από Ρεν, Μαγιόρκα, Οσασούνα, Χιρόνα, Λεγκανές και, φυσικά, Μάλαγα. Ο ΠΑΟΚ είναι ο δεύτερος σταθμός του στο εξωτερικό, μετά την εμπειρία του στην γαλλική Ρεν, όπου τον είχε αποκτήσει έναντι τριών εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφεται ως ο τρίτος παίκτης της Μαγιόρκα που θα φοράει τη φανέλα του Δικεφάλου, καθώς είχαν προηγηθεί οι Γκονζάλες και Σάστρε.

Αδιάκοπα τρεξίματα και πίεση στην πρώτη πάσα

Ενα από τα χαρακτηριστικά του είναι τα αδιάκοπα τρεξίματά του και η πίεση που ασκεί στην πρώτη πάσα. Αν έκανε κάποιος βόλτα την προηγούμενη περίοδο στα ισπανικά ΜΜΕ, μετά την αποχώρησή του από την Μάλαγα, θα έβλεπε ότι ο νέος επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν ένας από τους λίγους που οι άνθρωποι του συλλόγου ήθελαν να κρατήσουν και την επόμενη σεζόν. Ηταν ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε σε 40 ματς όλη την σεζόν και ξεχώρισε, όπως αναφέρουν, για την επιμονή του στο γήπεδο και για το ότι άφηνε «και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα του σε κάθε παιχνίδι.» Ο Γκουέντε, τεχνικός της Μάλαγα, δεν είχε διστάσει να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Μπράντον, υπογραμμίζοντας την απόδοσή και την αφοσίωση του, αλλά δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του, παρότι ήταν ο πιο ευκίνητος επιθετικός του.

Σούταρε περισσότερο από κάθε άλλον στη Μάλαγα

Αν και δεν είναι καθαρόαιμος σέντερ φορ, μπορεί να «σαρώσει» όλο το μέτωπο της επίθεσης. Πέρσι έδωσε στην Μάλαγα πολύτιμους βαθμούς και με τα γκολ του, ωστόσο, ξεχώρισε σε στατιστικές κατηγορίες που είναι απαραίτητες για έναν παίκτη που παίζει στη γραμμή κρούσης. Πιο συγκεκριμένα, έγινε στη Μάλαγα ιδιαίτερη μνεία ότι ήταν αυτός που κυνηγάει περισσότερο την αντίπαλη εστία, με 44 σουτ, 19 εκ των οποίων στο στόχο, κατέχοντας την πρωτιά σε αυτή τη λίστα.


* Ο Τόμας πανηγυρίζει με τη φανέλα της Μάλαγα

«Μπορεί να παίξει ακόμη και στο δέκα...»

Ο Χοσέ Αλμπέρτο Λόπες, ένας από τους προπονητές του στη Μάλαγα, είχε μιλήσει για έναν επιθετικό που δεν πρέπει να τον ορίσεις τι θα κάνει μέσα στο γήπεδο. «Ο Μπράντον Τόμας είναι ένας παίκτης που δεν πρέπει να τον ορίσεις τι θα κάνει μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής στην κατηγορία. Είμαι χαρούμενος που τον έχουμε στις τάξεις μας γιατί μπορεί να παίξει εννιά, δέκα και στα άκρα... Μας δίνει ευελιξία και δεδομένων των περιορισμένων επιλογών μας είναι σημαντικό να έχουμε παίκτες με αυτό το προφίλ», είχε σημειώσει συγκεκριμένα.


* Εξελίχθηκε σε έναν από τους ηγέτες της πρώην ομάδας του

Ο Ασένσιο και οι ελπιδοφόρες εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ

Στην καριέρα του, από πολύ νεαρή ηλικία, γνώρισε πολλούς παίκτες. Ενας από αυτούς, πλέον, πρωταγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Μάρκο Ασένσιο, με τον οποίο είχε κοινή παρουσία στις μικρότερες ομάδες της Μαγιόρκα: «Μου είχε υποσχεθεί ότι θα φτάσει στην κορυφή. Ήμασταν οι νεότεροι στη Μαγιόρκα και παίζαμε με τους μεγαλύτερους σε παραπάνω κατηγορία. Είχε τρομερό αριστερό πόδι! Πάντα αναλάμβανε τα ελεύθερα χτυπήματα και τα κόρνερ. Τον έχω δει να πετυχαίνει γκολ από απευθείας κόρνερ. Είμαι καλός φίλος μαζί του και είμαι χαρούμενος με όλα όσα έχει πετύχει με τη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί του αξίζει» είχε τονίσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Ο ίδιος, έχοντας συνυπάρξει με ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης, δεν συμβιβάζεται με την μετριότητα. Γι' αυτό και φαίνεται αποφασισμένος να κρατήσει την θέση στην ενδεκάδα που του εμπιστεύεται ο Λουτσέσκου από την αρχή της σεζόν. Εκτός του γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα και την θετική του παρουσία στους αγώνες με Ατρόμητο και Άρη, ο Ρουμάνος κόουτς βλέπει στο πρόσωπό του και έναν ποδοσφαιριστή που καλύπτει τα θέλω του και όταν η ομάδα είναι σε θέση άμυνας στο γήπεδο.

* Με τη φανέλα της Οσασούνα σε ματς με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.