Μπράντον Τόμας: Η Μαγιόρκα, η μεταγραφή στη Ρεν και τα δελφίνια

Πέτρος Χαριζακλής06 Ιουλίου 2022

O ΠΑΟΚ ξέμεινε από επιθετικούς και μετά την πώληση του Τσόλακ (μένει μόνο η ανακοίνωση), έπρεπε να αντικαταστήσει τον Κροάτη επιθετικό. Ο Δικέφαλος συμφώνησε με τον Ισπανό Μπράντον Τόμας για συμβόλαιο 1+1 έτους.

Ο Ισπανός επιθετικός είναι 27 ετών. Γεννήθηκε στη Μαγιόρκα και είναι προϊόν των ακαδημιών της τοπικής ομάδας. Στα 17 του χρόνια έκανε ντεμπούτο με την ομάδα του Νησιού, μπαίνοντας ως αλλαγή σε παιχνίδι κόντρα στη Σεβίλλη για το Κόπα ντελ Ρέι.

Το 2017 μετά από 11 χρόνια στις Βαλεαρίδες Νήσους, πήρε μεταγραφή από τη Μαγιόρκα στη Ρεν έναντι 3 εκατ. ευρώ, έχοντας πετύχει 21 γκολ σε 77 ματς με την πρώτη ομάδα της Μαγιόρκα, την οποία θεωρεί σπίτι του. Μετά από ελάχιστες ευκαιρίες στη γαλλική ομάδα, δόθηκε δανεικός στην Οσασούνα. Για να τον πείσει η ομάδα από την Παμπλόνα να υπογράψει, του είπε πως είναι γεννημένος για να παίζει στην Οσασούνα και του έστειλαν ένα βίντεο με πανηγυρισμούς 17.000 φιλάθλων από μια άνοδο της ομάδας. Την βοήθησε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας και την ανάγκασε να πληρώσει την ρήτρα 2 εκατ. ευρώ στη Ρεν. Στην Πριμέρα όμως έπαιξε μόλις οκτώ φορές και δόθηκε δανεικός στη Χιρόνα. Ενας τραυματισμός του στο γόνατο δεν τον άφησε να δείξει τι αξίζει και έπειτα δόθηκε δανεικός στη Λεγανιές. Το καλοκαίρι του 2021 μετακόμισε στη Μάλαγα ως ελεύθερος.

Είναι δεξιοπόδαρος, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως περιφερειακός επιθετικός αλλά και ως αριστερός εξτρέμ, εκτός από την θέση του κεντρικού επιθετικού. Είναι γρήγορος, δυναμικός και έξυπνος ποδοσφαιριστής. Στις προπονήσεις είναι πάντα χαμογελαστός και δίνει ενέργεια και στους συμπαίκτες του. Νιώθει καλύτερα στο γήπεδο όταν παίζει με ακόμη έναν επιθετικό δίπλα του.

Ο νέος επιθετικός του Δικεφάλου-όπως όλα δείχνουν-είναι γεννημένος στη Μαγιόρκα της Ισπανίας από Ισπανίδα μαμά και Αγγλο μπαμπά, και έτσι έχει και την αγγλική υπηκοότητα. Η μαμά έχει καταγωγή από τη Γρανάδα, οι γονείς της και παππούδες του Τόμας μετακόμισαν στην Μαγιόρκα για να δουλέψουν και να ζήσουν εκεί. Η οικογένεια του μπαμπά του είναι από το Λονδίνο και πήγαν στη Μαγιόρκα για να στήσουν μια αγγλική παμπ.

Ο μπαμπάς του είναι φανατικός οπαδός της Τσέλσι στην Αγγλία, έτσι και εκείνος υποστηρίζει την ομάδα του Λονδίνου. Αγαπημένος του ποδοσφαιριστής είναι ο Μίκαελ Μπάλακ. Ελπίζει πως κάποια στιγμή θα αγωνιστεί σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, την οποία παρακολουθεί φανατικά.

Εχει πολλά τατουάζ, ένα εξ αυτών είναι στον αυχένα του και γράφει «Σκέψου θετικά». Στην πλάτη του έχει ένα λιοντάρι. Αν δεν γινόταν ποδοσφαιριστής, θα ήθελε να γίνει εκτροφέας δελφινιών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.