Μπράντον Τόμας: Η ανθρώπινη πλευρά του, η φιλία με τον Ασένσιο και η «τελευταία σταγόνα ιδρώτα»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου13 Ιουλίου 2022

Ο Μπράντον Τόμας είχε καθιερωθεί ως το «9» της Μάλαγα. Κέρδισε με το σπαθί του μία θέση στο βασικό σχήμα, την κράτησε σε όλη την διάρκεια της περασμένης σεζόν και τερμάτισε ως ο πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας. Παρότι είναι μόλις 27 έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει περάσει, ήδη, από Ρεν, Μαγιόρκα, Οσασούνα, Χιρόνα, Λεγκανές και, φυσικά, Μάλαγα.

Το κλίμα, η ποιότητα ζωής και ο δεύτερος σταθμός του στο εξωτερικό

Οταν βρίσκεται σε συζητήσεις για μεταγραφή δεν κοιτάζει μόνο το αγωνιστικό σκέλος, αλλά τις συμπεριφορές και την ποιότητα ζωής στην πόλη που θα μετακομίσει. Είναι ενδεικτικό, ότι όταν είχε ερωτηθεί για το μέλλον του στη Μάλαγα είχε τονίσει: «Νιώθω πολύ καλά στη Μάλαγα. Μου φέρθηκαν εξαιρετικά. Η Μάλαγα τα έχει όλα. Κλίμα, καλούς ανθρώπους και, φυσικά, ποιότητα ζωής.»

Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο δεύτερος σταθμός του στο εξωτερικό, μετά την εμπειρία του στην γαλλική Ρεν, όπου τον είχε αποκτήσει έναντι τριών εκατ. ευρώ, ενώ στον Δικέφαλο καταγράφεται ως ο τρίτος παίκτης της Μαγιόρκα που θα φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου, καθώς είχαν προηγηθεί οι Γκονζάλες και Σάστρε.

«Άφηνε και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα του...»

Η 30η Ιουνίου σηματοδότησε το τέλος 17 ποδοσφαιριστών στη Μάλαγα. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Μπράντον Τόμας. Αν κάποιος κάνει μία βόλτα στα ισπανικά ΜΜΕ, θα δει ότι ο νέος επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν ένας από τους λίγους που οι άνθρωποι της Μάλαγα ήθελαν να κρατήσουν και την επόμενη περίοδο. Ηταν ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε σε 40 ματς όλη την σεζόν και ξεχώρισε, όπως αναφέρουν, για την επιμονή του στο γήπεδο και για το ότι άφηνε «και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα του σε κάθε παιχνίδι.»


Ο Γκουέντε, τεχνικός της Μάλαγα, δεν είχε διστάσει να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Μπράντον, υπογραμμίζοντας την απόδοσή και την αφοσίωση του, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να καλύψει τις απαιτήσεις του. Σε αυτό το κομμάτι ήταν με την διοίκηση, παρότι ήταν ο πιο ευκίνητος επιθετικός του και δεν είναι τυχαίο ότι η ισπανική ομάδα αναζητεί αντικαταστάτη με τα ίδια χαρακτηριστικά, απλά πιο φθηνό.



Η κοινή παρουσία με τον Ασένσιο και ο αξέχαστος Καπαρός

Στην καριέρα του, από πολύ νεαρή ηλικία, γνώρισε πολλούς παίκτες. Ενας από αυτούς, πλέον, πρωταγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Μάρκο Ασένσιο, με τον οποίο είχε κοινή παρουσία στις μικρότερες ομάδες της Μαγιόρκα: «Μου είχε υποσχεθεί ότι θα φτάσει στην κορυφή. Ήμασταν οι νεότεροι στη Μαγιόρκα και παίζαμε με τους μεγαλύτερους σε παραπάνω κατηγορία. Είχε τρομερό αριστερό πόδι! Πάντα αναλάμβανε τα ελεύθερα χτυπήματα και τα κόρνερ. Τον έχω δει να πετυχαίνει γκολ από απευθείας κόρνερ. Είμαι καλός φίλος μαζί του και είμαι χαρούμενος με όλα όσα έχει πετύχει με τη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί του αξίζει» είχε τονίσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Ενας από τους ανθρώπους που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι ο Χοακίν Καπαρός. Ηταν ο προπονητής που του έδωσε την πρώτη του ευκαιρία στην μεγάλη κατηγορία: «Έχω μεγάλη αγάπη για τον Καπαρός γιατί ήταν αυτός που με πίστεψε για να κάνω ντεμπούτο μου στην πρώτη κατηγορία, όταν ήμουν 17 χρονών. Πάντα έβγαζε νέους, όπου και αν βρισκόταν.»


Η ανθρώπινη πλευρά του: Η αφιέρωσή του και οι συμβουλές του σε μαθητές

Ο θάνατος του Μιγκέλ Ανχελ, ενός 10χρονου παιδιού που είχε όγκο στον εγκέφαλο που δεν μπορούσε να χειρουργηθεί, είχε επηρεάσει τον Μπράντον Τόμας. Μάλιστα, στο επόμενο γκολ που σημείωσε είχε σηκώσει στον πανηγυρισμό φανέλα με το όνομα του και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για την κίνηση αυτή με την οποία τίμησε τη μνήμη του. Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτή η ενέργειά του που είχε αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του.



Αλλη φορά, μαζί με συμπαίκτες του, είχε μοιραστεί τις εμπειρίες του με πενήντα μαθητές που είχαν επισκεφθεί το «Λα Ροσαλέδα». «Το ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μεταδίδει τις αξίες του είναι πολύ σημαντικό», είχε σημειώσει, ενώ, πρέπει να τονιστεί, ότι έδωσε μέχρι και συμβουλές για την καθημερινότητά τους και όχι αποκλειστικά ποδοσφαιρικές.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.