Μποζίνης για αλλαγή ονόματος Facebook: «Πάει να δημιουργηθεί ένας νέος τρόπος ζωής»

Metrosport Team30 Οκτωβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αθανάσιος Μποζίνης.

Ο σύμβουλος της τεχνητής νοημοσύνης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε για την αλλαγή ονόματος του Facebook σε Meta.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

Πρέπει να μας απασχολεί η αλλαγή ονόματος:

«Καθόλου, είναι θέμα marketing, έχουν γίνει κάποιες καταγγελίες τώρα τελευταία για κάποιες έρευνες για τις καταστάσεις του Facebook, κάποια δεδομένα προσωπικών χρηστών που βγήκαν στο Cembrits analytics πριν από κάποια χρόνια, oπότε ο Μάρκ Ζούκεμπεργκ, αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει μια αλλαγή ονόματος, προκειμένου να μπορέσει να αφήσει στην άκρη οποιοδήποτε μελανό σημείο στο Facebook. To meta verse, δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Στην ουσία, είναι ένα ψηφιακό σύμπαν. 

Έχει να κάνει με την πρόσφατη πτώση των social media και ήθελε να ανανεώσει το brand όνομα της εταιρείας;

«Όχι, πάει σε ένα ψηφιακό σύμπαν, όπου θα ενσωματώσει την εταιρεία oculus, η οποία κάνει αυξημένη χρήση virtual. Όλοι έχουμε κινητά, Facebook και gps, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον Αμερικάνικο στρατό. Μετά είναι μια εμπορευματοποίηση. Είναι μια τεχνητή νοημοσύνη, η οποία εφαρμόζεται ήδη, όπως το ABS στα αυτοκίνητα. Σήμερα, τα αυτοκίνητα έχουν μέσα υπολογιστή με πολλούς αισθητήρες, όπου στην ουσία εφαρμόζεται η τεχνική νοημοσύνη.

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

«Για να επιστρέψουμε στο meta verse, είναι μια «ομπρέλα» οπού από κάτω θα λειτουργούν οι άλλες θυγατρικές εταιρείες του Ζούκεμπεργκ. 

Θα υπάρξει αλλαγή του περιεχομένου:

«Δεν γνωρίζω κάτι, είναι κάτι στο οποίο δουλεύουν ακόμη, αν πάσα στιγμή μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο είπε ότι θα παρουσιάσει, όχι μόνο το Facebook αλλά οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, είναι ένα Matrix, ένας ψηφιακός κόσμος, στο οποίο εκεί πέρα θα μπορείς να αγοράζεις, να βρίσκεσαι με τους φίλους σου, με τους συγγενείς σου, όσο μακριά και αν βρίσκεσαι. Στην ουσία, πάει να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο ζωής, ο οποίος δεν είναι κάτι καινούργιο. Η μετοχή του ανέβηκε 3% όταν ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε κάτι καινούργιο. Το Facebook έχει 2.8 δισεκατομμύρια χρήστες, όταν σε έναν πλανήτη υπάρχουν κοντά στα 8δις. άνθρωποι, μιλάμε για το 1/3 του πλανήτη μας. Υπάρχει ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός με το meta verse, o oποιός βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τις αλλαγές που θα υπάρχουν, είναι ότι πρέπει να ετοιμάσουμε ένα δωμάτιο στο οποίο θα πρέπει να ενσωματώσουμε όλες αυτές τις τεχνολογίες στο σπίτι. Μιλάμε τώρα για 4-5 χρόνια μετά. Θα τεθούν αρκετά θέματα για τις νέες τεχνολογίες. Μέχρι ένα κράτος να βρει ποιο είναι το πρόβλημα, η τεχνολογία είναι ήδη πιο μπροστά και αρκετά πιο εξελιγμένη. Οι κοινωνίες είναι αρκετά πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

«Υπάρχουν παντού κίνδυνοι, υπάρχει ο φυσικός αλλά και ο ψηφιακός. Όσο περισσότερο δουλεύει μια κοινωνία υπάρχουν κίνδυνοι. Η ευρωπαϊκή ένωση πήγε να ασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και μπήκε σε μια ιστοσελίδα, η οποία ζητούσε αποδοχή όλων των cookies. Όπου στην ουσία, δεν έγινε πραγματικά τίποτα.»


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.