Μπουσέ: «Έδωσα τα πάντα στον Άρη, γι' αυτό έφυγα»

Μάνος Χατζάκης16 Ιουνίου 2021

Οικογενειακοί και όχι αγωνιστικοί είναι οι λόγοι της αποχώρησης του Ζαχαρί Μπουσέ, όπως εξήγησε ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Metrosport.gr, λίγες ώρες μετά το διαζύγιο με τον Αρη.

Ο γάλλος κίπερ παραδέχθηκε ότι εκείνος ζήτησε να βρεθεί φόρμουλα, ώστε να φύγει, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Ή για να το θέσουμε στην κυριολεκτική του διάσταση, κοντά στην οικογένεια της συζύγου του.

Παρά τα ups & downs στη σχέση του με τη βασική ενδεκάδα, ο Μπουσέ θεωρεί ότι η παρουσία του στην ομάδα είναι θετική.

«Ο Αρης αποτέλεσε ξεχωριστή εμπειρία στην καριέρα μου. Ολα ήταν καλά για μένα και την οικογένειά μου. Κρατώ τα θετικά και πάω παρακάτω», είπε ο Μπουσέ στο προοίμιο της κουβέντας μας.

«Ζήτησα από τους ανθρώπους της εταιρίας να βρούμε την καλύτερη λύση, όχι μόνο για μένα αλλά και την ομάδα. Προσωπικά, ήθελα να γυρίσω στη Γαλλία. Συζητήσαμε, τα βρήκαμε και το κεφάλαιο έκλεισε ιδανικά και για τις δύο πλευρές», είπε.

Σε ερώτηση για την αιτία της φυγής του, τη στιγμή που είχε έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο, απάντησε ως εξής:

«Είναι απλό. Μου έλειψε η οικογένειά μου. Ενα μέρος της, η σύζυγος και τα παιδιά μου βρίσκονταν μαζί μου στη Θεσσαλονίκη, αλλά ένα άλλο μέρος ήταν στη Γαλλία και δεν ήταν καθόλου εύκολο για τα παιδιά μου. Δεν περίμενα ότι θα λείψει και σε μένα τόσο».

Ο Μπουσέ, αν και δεν καθιερώθηκε στην ενδεκάδα, ένιωσε... τέλεια στην ομάδα, όπως είπε.

«Δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω αναλυτικά τι μου έδωσε ο Αρης φέτος. Μπορώ όμως να πω ότι εκεί μεγάλωσα ως άνθρωπος. Το ποδόσφαιρο, όμως, σημαίνει αλλαγές».

«Δεν μπορώ να ελέγχω τα πάντα»

Ο 29χρονος κίπερ αγωνίστηκε σε εννιά ματς με τη φανέλα του Αρη, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν βρισκόταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Ο ίδιος νιώθει συνειδησιακά... εντάξει, εξηγώντας ότι έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.

«Είμαι γνήσιος επαγγελματίας. Εδωσα τα πάντα στον Αρη. Το 100%. Δεν μπορώ όμως να ελέγχω τα πάντα, τις αποφάσεις του προπονητή ή των ανθρώπων κοντά του. Είμαι απλός άνθρωπος και ποδοσφαιριστής. Εκανα τη δουλειά μου και ακολουθούσα τις οδηγίες του. Αν αποφάσιζε να παίξω, το έκανα. Αν έκρινε ότι δεν αξίζω, δεν έπαιζα. Εννοείται ότι θα ήθελα να έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο δεν σημαίνει ότι συμβαίνει ό,τι εσύ θέλεις», ξεκαθάρισε ο Μπουσέ.

«Ο προπονητής ξέρει γιατί παίξαμε... όλοι»

Ερωτηθείς για τους λόγους που, στον Α' γύρο, έπαιξαν και οι τρεις τερματοφύλακες, παρέπεμψε την εξήγηση στον Ακη Μάντζιο, ως τον καθ' ύλην αρμόδιο.

«Ηταν περίεργη και δύσκολη η όλη κατάσταση και για τους τρεις τερματοφύλακες, όχι μόνο για μένα, γιατί σχεδόν σε κάθε ματς έπαιζε και διαφορετικός, είτε ήταν ο Χουλιάν (σ.σ: Κουέστα), είτε ο Μάριος (σ.σ: Σιαμπάνης). Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη στον πρώτο γύρο. Ο μόνος που γνωρίζει καλύτερα είναι ο προπονητής και το επιτελείο του».

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και η επιστροφή στην πατρίδα

Οσον αφορά το μέλλον του, ο Ζαχαρί Μπουσέ απάντησε... κάθετα ότι βρίσκεται στη Γαλλία. «Θέλω να επιστρέψω επαγγελματικά στην πατρίδα μου και να αποδείξω την αξία στη χώρα μου. Είμαι... πεινασμένος και ετοιμάζομαι σαν λιοντάρι. Πιστεύω ότι θα έχω προτάσεις».

Στον επίλογο της συζήτησης τον ρωτήσαμε για το ποια θεωρεί την καλύτερη στιγμή του με τη φανέλα του Θεού του Πολέμου. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σκέψης, περιέγραψε το πρώτο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης».

«Κάποια συναισθήματα ήταν έντονα, τόσο πριν τον αγώνα, όσο και την εβδομάδα που προηγήθηκε. Οι οπαδοί σε έβλεπαν, ζητούσαν μόνο νίκη και καταλάβαινες τη σημασία του ματς. Γενικά, όμως, κάναμε επιτυχημένη χρονιά, γνώρισα καλά παιδιά εδώ και οι σχέσεις μου με τους συμπαίκτες ήταν εξαιρετικές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.