Μπουρουτζίκας: «Είμαι κατά της επανέναρξης, δεν ξέρουμε πως να λειτουργήσουμε»

Metrosport Team04 Μαΐου 2020

Ο επί σειρά ετών γυμναστής στο πλευρό του Ντούσαν Μπάγεβιτς, Δημήτρης Μπορουτζίκας, αναφέρθηκε μιλώντας στο Metropolis 95.5 στο ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος.

«Εμείς είμαστε πάντα ενεργοί και ο Ντούσαν (σ.σ. Μπάγεβιτς) είναι σε πολύ καλή κατάσταση» είπε αρχικά και συνέχισε: «Είμαι αντίθετος, θα έπρεπε να τελειώσει και να ξεκινήσει καινούργια σεζόν. Θα δημιουργηθούν προβλήματα. Το να κλείσεις έναν αθλητή μέσα στο σπίτι με μη φυσιολογικές συνθήκες για το ποδόσφαιρο γίνεται για πρώτη φορά. Άρα δεν έχουμε γνώση και εμπειρία. Είμαι κατά. Θα έπρεπε να γίνει μία αναδιάρθρωση και να τελειώσει για φέτος.»

«Πρέπει να επικεντρώσουμε και στην ψυχολογία των παικτών μετά τον εγκλεισμό. Οπότε τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν είναι πολλά. Δεν είναι η μεταβατική περίοδος του καλοκαιριού που ξέρουμε από έρευνες πως να λειτουργήσουμε.»

Για τις προπονήσεις σε γκρουπ μέχρι οκτώ ατόμων σημείωσε: «Υπάρχει πρόβλημα. Είναι, επαναλαμβάνω, το θέμα της ψυχολογίας. Κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις φυσιολογικές συνθήκες του γηπέδου. Όλα τα υπόλοιπα είναι βοηθητικά. Πιστεύω πολύ στον Έλληνα γυμναστή και στους συνεργάτες τους για να μπορέσουν να το ξεπεράσουν. Για τους παίκτες είναι δύσκολο. Οι προπονητές έχουν δώσει οδηγίες, αλλά δεν είναι το ίδιο. Βέβαια, έπρεπε να κρατήσουν λίγο την αερόβια δύναμη και την φυσική κατάσταση για να δώσουν κάποιες προσαρμογές μετά.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.