Μπουρουτζίκας: «Να κλείσει τα αυτιά του ο Τζόλης, είχαμε πολύ καλούς αθλητές στον Άρη»

Metrosport Team07 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας και αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και τον Χρήστο Τζόλη. 

«Ξεχωριστό κεφάλαιο για μένα είναι η Θεσσαλονίκη. Πέρασα ωραία χρόνια, πάντα τα θυμάμαι και έχω κάνει και καλούς φίλους. Με συνέδεσαν με πολλές επιτυχίες και πραγματικά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαμε πάρα πολύ καλή χημεία. Ο Ντούσαν δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Από κοινού παίρναμε αποφάσεις. Παίζει μεγάλο ρόλο η καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά το σημαντικό είναι να το διατηρήσεις όλο το χρόνο. Αν δεν μπορείς να τρέξεις, δεν έχεις καλή βάση και δεν μπορείς να αποδόσεις. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι μηχανή. Ο έλεγχος της ομάδας θα πρέπει να είναι καθημερινός και να έχεις γνώση για να εφαρμόσεις την τεχνολογία. Με τον κορωνοϊό ζούμε κάτι πρωτόγνωρο. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να προπονηθεί το ίδιο στο σπίτι του, όπως στο γήπεδο. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να μένει τόσο καιρό έξω», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Για τη θητεία του στον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ ήταν μία ομάδα με νεαρά ταλαντούχα παιδιά και έπαιζε εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Αποκορύφωμα ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου το 2001. Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω το παιχνίδι με την Ουντινέζε όπου ο Δικέφαλος νίκησε με 3-0 και προκρίθηκε, αλλά και την ανατροπή με τον ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων του. Αν δεν είχε αυτό το πρόβλημα και έκανε 3-4 καλές κινήσεις θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερα πράγματα εκείνη την εποχή. Εγώ είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να βάζουμε περισσότερους Έλληνες στους συλλόγους μας. Αν θυμάστε καλά, με Έλληνες και καλούς ξένους είχαμε τρεις ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον Άρη: Στον Άρη πέρασα πολύ καλά. Είχε μια καλή ομάδα με εξαιρετικούς αθλητές ο Νεμπεγλέρας, ο Αβραάμ, ο Ρονάλντο Γκιάρο. Ακόμα και με τον Κόκε δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, προπονούνταν όπως έπρεπε»

Για τον Τζόλη:

«Όλοι τον έχουν φορτώσει. Θα πρέπει να μείνει προσγειωμένος, να κάνει σωστή προπόνηση για να κάνει το μεγάλο βήμα. Όσο παραμένεις σε μια ομάδα, τότε πιο πολύ εξελίσσεσαι. Πρέπει ο ίδιος να πει στον εαυτό του ότι δεν είναι τέλειος, για να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να γίνει ακόμα καλύτερος. Θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά τους σ΄ όλες αυτές τις σειρήνες που ακούγονται για τον ίδιο».

Για τον σημερινό ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα ντέρμπι δυο μεγάλων ομάδων. Και οι δυο έχουν τα δικά τους προβλήματα. Είναι ο τελευταίος τίτλος που μπορούν να διεκδικήσουν. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Έχω ταυτιστεί και με τους δυο και θέλω ο πιο καλός να περάσει στον τελικό. Είναι δυο ομάδες επιθετικές και εκεί πρέπει να χτίζεται μια ομάδα».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους παίκτες. Ήμουν αληθινός. Για μένα αν δεν σε αρέσει η προπόνηση, όσο και ταλέντο να έχεις, δεν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.