Μπουντεσλίγκα: Μάχες για τίτλο και Τσάμπιονς Λιγκ

Metrosport Team11 Μαΐου 2020

Η γερμανική κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για να ξαναγίνει σέντρα και η 16η Μαΐου έχει οριστεί ως ημερομηνία επιστροφής. Η Μπουντεσλίγκα είναι το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινάει μετά την πανδημία του κορωνοϊού και υπάρχει η ελπίδα ότι θα ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη Ιουνίου. Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε πώς διαμορφώνονται τα βαθμολογικά δεδομένα πριν την επανεκκίνηση.

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, τέσσερις βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Ντόρτμουντ και πέντε βαθμούς μπροστά από την τρίτη Λειψία. Η 28η αγωνιστική θα μπορούσε να κρίνει τον τίτλο, καθώς η Μπορούσια θα φιλοξενήσει την Μπάγερν. Όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, μόλις τέσσερις βαθμοί χωρίζουν τις ομάδες από την 2η μέχρι την 5η θέση.

Η προτελευταία αγωνιστική, με την Ντόρτμουντ να ταξιδεύει στη Λειψία και την Γκλάντμπαχ να φιλοξενεί την Λεβερκούζεν θα ξεκαθαρίσει τα πάντα. Για τις θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, μόλις πέντε βαθμοί χωρίζουν την 6η Σάλκε με την 10η Κολωνία. Μπορεί, επίσης, να κερδίσει την συμμετοχή της και η 7η ομάδα της βαθμολογίας, ανάλογα με το ποιος θα κερδίσει το Κύπελλο.

Τέλος, για τον υποβιβασμό η Πάντερμπορν (16 πόντοι) και η Βέρντερ Βρέμης (18 πόντοι) καταλαμβάνουν τις δύο χαμηλότερες θέσεις στην Μπουντεσλίγκα, με την Φορτούνα Ντίσελντορφ να βρίσκεται στη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ υποβιβασμού με 22 πόντους. Η Μάιντς, η Άουγκσμπουργκ, η Χέρτα και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν μπορούν να νιώθουν ακόμη ασφαλείς. Πρώτος στον πίνακα των σκόρερ είναι ο Λεβαντόφσκι με 25 γκολ, ενώ ο Χάαλαντ μετράει, ήδη, εννιά τέρματα στις οκτώ εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα με την Ντόρτμουντ.

* Η Αρμίνια Μπίλεφελντ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την άνοδό της στην Μπουντεσλίγκα για πρώτη φορά από τότε που υποβιβάστηκε το 2009. Προηγείται με έξι βαθμούς της δεύτερης Στουτγκάρδης και επτά του τρίτου, Αμβούργου. Αν παραμείνει έτσι μέχρι τέλους η βαθμολογία, τότε το Αμβούργο θα παίξει στα πλέι οφ υποβιβασμού. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.