Μπουγιουκλής: «Το μυστικό του Άρη στην εποχή του Μπούργος - Να ψηλώσει η ομάδα του χρόνου»

Metrosport Team15 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μπουγιουκλής.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη που έχει καθίσει και στον πάγκο της ομάδας, μίλησε αναφορικά με την πορεία του Άρη στην εποχή Μπούργος, τα στοιχεία που έχει βελτιώσει αλλά και τα όσα θα πρέπει να αλλάξει από τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για τις αλλαγές που έχει φέρει ο Χερμάν Μπούργος: «Ήταν μία μεστή εμφάνιση, έχει κάνει κάποιες αλλαγές ο καινούργιος προπονητής που έχουν βοηθήσει την ομάδα. Έχει αλλάξει η ψυχολογία, οι γραμμές έχουν πολύ μικρές αποστάσεις μεταξύ τους και οι ποδοσφαιριστές κάνουν με αυτόν τον τρόπο οικονομία δυνάμεων, ενώ αυτό βοηθάει και στην εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Μία ακόμη αλλαγή είναι το κάθετο παιχνίδι το οποίο κάνει, αφήνοντας το παράλληλο παιχνίδι που είχε μέχρι τώρα».

Για το 4-4-2 και τον ρόλο του Εντιαγέ: «Προσπαθεί να παίξει αυτό το σύστημα, αν ήταν στα καλά του ο Μήτρογλου θα ταίριαζε τέλεια με τον Καμαρά, αλλά ο Καμαρά με τον Εντιαγέ είναι το μυστικό του Άρη στην εποχή του Μπούργος. Στα προηγούμενα παιχνίδια βλέπαμε παίκτες να σπαταλούν δυνάμεις, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα. Στον Ντιαγέ ταιριάζει καλύτερα αυτός ο ρόλος, αυτό είχε δείξει και στην αρχή της παρουσίας του, όπως και στην Τουρκία, έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο και μπορεί να βγαίνει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή».

Για τα όσα θα πρέπει να βελτιώσει ο Άρης τη νέα χρόνια: «Πρέπει η ομάδα από τη μέση και μπροστά να ψηλώσει, γιατί μέσα από μία στατική φάση μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι, κάτι που έχουν κάνει και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Ο Μπούργος που έχει καθίσει χρόνια με τον Σιμεόνε, έρχεται να εφαρμόσει όσα ξέρει από την Ατλέτικο και να λειτουργήσει το 4-4-2 που είχε στην Ισπανία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.