Μπότο: «Σε τερματοφύλακες όπως ο Κοτάρσκι βλέπεις την ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας»

Metrosport Team25 Ιουλίου 2023

Ο Ζοσέ Μπότο αποχώρησε από την τεχνική διεύθυνση του ΠΑΟΚ μετά από ενάμιση χρόνο και, πλέον, αναφέρεται σε παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε στον Δικέφαλο.

Ο Πορτογάλος μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα με αφορμή το ενδιαφέρον της Ίντερ για τον Ανατόλι Τρούμπιν, Ουκρανό τερματοφύλακα που ανήκει στη Σαχτάρ, πλέκοντας το εγκώμιο του Κοτάρσκι.

«Οταν έφτασα στη Σαχτάρ είδα τα ταλέντα των ακαδημιών και αμέσως τον ανέβασα στην πρώτη ομάδα. Άρχισε να δουλεύει με τον Λουίς Κάστρο που τώρα προπονεί στην Αλ Νασρ. Ηταν ξεκάθαρο πως θα ήταν θέμα χρόνου να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια της Σαχτάρ. Το νούμερο 1 ήταν ο Πιατόφ, ένας θρύλος της ομάδας, αλλά μόλις άρχισε να παίζει ο Ανατόλι, ποτέ δεν έχασε τη θέση του. 

Εχει μεγάλες δυνατότητες, είναι ποιοτικός και ώριμος τερματοφύλακας. Αυτά μπορούσες να τα δεις με γυμνό μάτι. Μπορεί να αναπληρώσει τον Ονάνα, δεν νομίζω πως η ηλικία είναι το πρόβλημα. Εχει εμπειρίες από την πρώτη ομάδα, για μένα ποτέ η ηλικία δεν είναι θέμα. Πάντα το θέμα είναι η ποιότητα και δεν του λείπει. Πολλοί νεαροί παίκτες έχουν ποιότητα» τόνισε για τον Τρούμπιν.

Και στη συνέχεια μίλησε και για τον Κοτάρσκι: «Ένας σύλλογος θέλει τερματοφύλακες με εμπειρία, ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητο να αξιολογείται κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δεν λείπουν παραδείγματα τερματοφυλάκων που έχουν πετύχει σε υψηλό επίπεδο σε νεαρή ηλικία. Στον ΠΑΟΚ, φέτος, είχαμε έναν πολύ νεαρό τερματοφύλακα, τον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Το μυστικό αυτών των τερματοφυλάκων είναι ότι μπορείς να δεις αμέσως την ωριμότητά τους και αυτό φάνηκε και στον Τρούμπιν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.