Συνέντευξη Μπότο στην Ιταλία για τα «ευρήματά» του, Ντοντό και Γιόβιτς

Metrosport Team20 Ιουλίου 2022

Μετά την διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ Φιορεντίνα και Σαχτάρ, για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μπακ Ντόντο, ο άνθρωπος που τον «ανακάλυψε», Ζοσέ Μπότο, μίλησε για αυτόν αλλά και για ένα άλλο «εύρημά» του που αγωνίζεται στους «Βιόλα», τον Λούκα Γιόβιτς.

Η Σαχτάρ είναι έτοιμη να «τσεπώσει» ακόμα 14 εκατομμύρια, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, χάρη στον Πορτογάλο του οποίου η φήμη για την ικανότητά του να εντοπίζει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές δεν περνάει απαρατήρητη στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή.

Ο ίδιος στις δηλώσεις που παραχώρησε έκανε λόγο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παίκτη, ενώ δεν έκρυψε την εμπιστοσύνη που έχει στο κατα πόσο ο Ντοντό μπορέι να κάνει την διαφορά στην Φιορεντίνα, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως έναν από τους πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Ακόμα, μίλησε για το ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου αλλά και της Τότεναμ για τον Βραζιλιάνο ενώ όσον αφορά το ιταλικό στυλ ποδοσφαίρου και το κατα πόσο ο παίκτης θα προσαρμοστεί σε αυτό δήλωσε: «Το ιταλικό στιλ είναι ένα από τα πιο μοντέρνα και ένα από αυτά που χρησιμοποιούσαμε στην Σαχτάρ. Είναι ιδιαίτερο, επιθετικό, με πολλές πάσες και δημιουργία από την άμυνα. Ακριβώς ότι κάνει ο Ντοντό.»

Στην συνέχεια ερωτήθηκε και για τον Λούκα Γόβιτς, τον οποίο έφερε στην Μπενφίκα σε πολύ νεαρή ηλικία και βρίσκεται και αυτός στον ιταλικό σύλλογο μετά το τέλος του συμβολαίου του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Θυμίζουμε ότι ο Σέρβος αγοράστηκε από τους Πορτογάλους έναντι 6 εκατομμυρίων και πουλήθηκε στην Άιντραχτ για ένα ποσό που άγγιξε τα 22 εκατομμύρια.

Ο νυν τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Γιόβιτς μπορεί να πιάσει τα στάνταρ του συμπατριώτη του Ντούσαν Βλάχοβιτς, που έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά στην κορυφή της επίθεσης, πριν αποχωρήσει για την Γιουβέντους.
«Τον έφερα στην Μπενφίκα στα 18 και έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ δυνατό παίκτη. Στην Αίντραχτ ήταν από τους σημαντικότερους. Στην Ρεάλ απλά δεν ένιωθε σημαντικός και αυτό του κόστισε ψυχολογικά. Αλλωστε είχε τον καλύτερο σεντερφόρ του κόσμου κατ'εμέ, τον Μπενζεμά ως ανταγωνιστή.  Η Φιορεντίνα είναι η κατά την γνώμη μου ιδανική επιλογή για αυτόν. Πρέπει να νιώσει την αγάπη από τον κόοσμο της ομάδας και θα βελτιωθεί πολύ.» συμπληρώνοντας ότι: «Παρότι μοίαζει με τον Βλάχοβιτς σωματικά, έχουν αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Γιόβιτς «μυρίζει» το γκολ περισσότερο, παίζει πιο πολύ στην περιοχή, αλλά βοηθάει και τις ενέργιες των μέσων της ομάδας του. Είναι διαφορετικός από τον Βλάχοβιτς αλλά μπορεί να είναι το ίδιο σημαντικός.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.