ΜΠΟΤΟ-ΣΑΒΒΙΔΗ-ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ... ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει!

Metrosport Team02 Ιουνίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Δύο ποιοτικοί παίκτες σε κάθε θέση! Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά τους αλλά και η στρατηγική που θα εφαρμοστεί χρηματοοικονομικά το δυνατόν άμεσα. Ο τίτλος αυτός συνοψίζει το «θέλω» του κάθε ΠΑΟΚτσή φιλάθλου όπου μετά από τρία χρόνια παλινωδιών και αστοχιών προσδοκά να δει μια ομάδα να χτίζεται σχεδόν από την αρχή, με τους αποκτηθέντες παίκτες να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο. Κατά τη γνώμη μας είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Πρώτον και κυριότερο ο ΠΑΟΚ δεν έχτισε πάνω στην ομάδα του νταμπλ αλλά μάλλον σιγά-σιγά την αποδόμησε. 

Εφτασε να έχει ένα μεγάλο μέσο όριο ηλικίας και τώρα καλείται να κάνει πολλές και μαζεμένες αλλαγές. Αυτό πάντα κρύβει κινδύνους. Από τη μία είναι μεταγραφές που δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν και από την άλλη είναι η ομοιογένεια στην οποία  ένας προπονητής επιθυμεί να φτάσει το γρηγορότερο δυνατόν. Η ομάδα βγάζει προς τα έξω ότι θα γίνουν 9 μεταγραφές. Το νούμερο δε μας λέει τίποτε. Για παράδειγμα ο Κουαλιάτα δείχνει ότι μπορεί να θεωρείται για επιλογή βασικού. Όμως και ο Σοάρες που ήρθε πέρυσι είχε τα ίδια διαπιστευτήρια αλλά ακόμη δε μπόρεσε να ενταχθεί πλήρως στον Δικέφαλο. 

Ο άλλος Σοάρες που θέλει ο ΠΑΟΚ για αριστερό μπακ έχει ένα γεμάτο πρωτάθλημα και δείχνει σίγουρη λύση. Για τα χαφ διαφωνήσαμε χθες. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πλήρης και δεν έχει ταχύτητα. Μάλιστα με τις φήμες που λένε ότι μπορούν να φύγουν με διάφορους τρόπους ο Μιχάι, ο Τσόλακ ακόμη και ο Καντουρί τότε θα μιλάμε για έναν άλλο ΠΑΟΚ. Έναν ΠΑΟΚ που πρέπει να χτίσει τη μισή άμυνα , να βρει τερματοφύλακα: Ο Κοτάρσκι είναι γεννηθείς  του 2000, έχει παίξει 24 παιχνίδια στο πρωτάθλημα Κροατίας και δεν είναι δυνατόν να τον εμπιστευτείς ως τερματοφύλακα ομάδας που θέλει να πάει για πρωτάθλημα. 

Ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε το 1 εκατομμύριο στον Πασχαλάκη, ούτε τα 500 χιλιάρικα στον Κρέσπο. Η επαγγελματική ικανότητα του Μπότο και η οικονομική στήριξη του Σαββίδη πρέπει να αναπληρώσουν αυτά τα κενά. Εμείς βλέπουμε ότι η ομάδα και ο τεχνικός διευθυντής προσπαθεί να πραγματοποιήσει γρήγορες κινήσεις . Για το ποιοτικές ακόμη δεν έχουμε δει κάτι το πολύ εξαιρετικό. Για τη διοίκηση βλέπουμε ότι δεν δίνει χρήματα εύκολα. Δε γνωρίζουμε ωστόσο αν αυτό είναι μια συνετή οικονομική πολιτική ή μια μείωση του μπάτζετ που θα πάει τον ΠΑΟΚ πολλά χρόνια πίσω. 

Διότι οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι αρκετά καλύτερες από πέρυσι και αν ο ΠΑΟΚ δεν προσέξει μπορεί να βρεθεί όχι πρώτος αλλά πέμπτος. Ο κ. Σαββίδης μέσω του κ. Μπότο και της συνέντευξης που αναμένουμε εδώ και καιρό, επιβάλλεται να μας διευκρινίσει αν η ομάδα που χτίζεται σήμερα θα έχει βλέψεις για τίτλο ή απλά θα υπάρχει πίστωση χρόνου. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.