Μπότο για Βιεϊρίνια και την προοπτική να βρεθεί στους «4» του Conference o ΠΑΟΚ

Γιώργος Ζαΐρης10 Απριλίου 2022

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο OPEN παραχώρησε ο Μπότο. Σημείωσε πως έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Βιεϊρίνια για να συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα ακόμη χρόνο στην αγαπημένη του ομάδα: «Όταν μίλησα για το ρόλο του Βιεϊρίνια, στο μυαλό μου και στο μυαλό του Αντρέ, γιατί είχαμε μιλήσει από πριν, ήταν αγωνιστεί για ένα ακόμα χρόνο. Νομίζω ότι αποδεικνύει κάθε εβδομάδα ότι μπορεί να αγωνιστεί για έναν ακόμα χρόνο ότι μπορεί να είναι ένας σημαντικός παίκτης με ρόλο στην ομάδα του ΠΑΟΚ αλλά επίσης και να μεταφέρει στους νέους παίκτες τις αξίες του ΠΑΟΚ. Από κει και πέρα είναι αλήθεια ότι έχουμε ήδη μιλήσει για αυτό μπορεί να μην έχουμε υπογεγραμμένη τη συμφωνία αλλά ο Αντρέ το γνωρίζει και έχουμε μιλήσει για αυτό ότι θέλουμε να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ για ακόμα ένα χρόνο έχουμε ήδη συζητήσει σχεδόν τα πάντα πλέον απομένει να βάλουμε τις υπογραφές στη συμφωνία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην Μασσαλία: «Ηξερα ότι οι οπαδοί της Μαρσέιγ έχουν προβληματική συμπεριφορά αλλά δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μη ζήσουμε και στη Θεσσαλονίκη παρόμοιες συμπεριφορές από αυτούς. Πιστεύω ότι δικοί μας οπαδοί θα πρέπει να εστιάσουν όπως και εμείς τον αγώνα, να είναι ο 12ος παίκτης μας στη διάρκεια του παιχνιδιού αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Να μην ασχοληθούν με τους οπαδούς αν τελικά έρθουν» και συνέχισε: «Από όσα είδα στο πρώτο παιχνίδι υπήρχε έλλειψη οργάνωσης και αυτό ήταν και παράλειψη της UEFA. Δεν μπορώ να προβλέψω τι απόφαση θα πάρουν. Είμαι χαρούμενος με όσα πέτυχε η ομάδα στη Μασσαλία πρέπει να σκεφτούμε ότι παίζαμε με τη δεύτερη στη βαθμολογία μιας από τις καλύτερες λίγκες του κόσμου σε μία από τις πέντε καλύτερες. Η διαφορά στα μπάτζετ και στις διοργανώσεις είναι μεγάλη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία και αποδείξαμε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσα μεγάλες ομάδες όπως η Mαρσέιγ. Είμαι αισιόδοξος γιατί με την απόδοση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο μας δίνει ένα σημάδι ότι μπορούμε να την κερδίσουμε. Επίσης είμαι αισιόδοξος γιατί είμαι κάθε μέρα στις προπονήσεις βλέπω πώς προπονούνται οι παίκτες κάθε μέρα πώς ο προπονητής και το τιμ προετοιμάζουν τους αγώνες και είμαι αισιόδοξος γιατί στη Θεσσαλονίκη θα παίξουμε με το δωδέκατο παίκτη μας! Ξέρω ότι οι οπαδοί μας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο θα βοηθήσουν την ομάδα στη διάρκεια των 90 λεπτών». Στάθηκε στην παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Βελοντρόμ: «Όταν φτάσαμε στο βελοντρόμ και μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο είδαμε αυτή την εικόνα από τους οπαδούς μας θα σας μεταφέρω την εμπειρία μου: δουλεύω αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο και όμως ένιωσα κάτι ξεχωριστό για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό»!

Ρωτήθηκε το τί πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ματς: «Να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι γιατί αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστούμε χωρίς να τους φοβηθούμε όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο που δεν φοβηθήκαμε την Μαρσέιγ. Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά όχι υπερβολικά...»

Ο ίδιος έχει ζήσει τελικούς ευρωπαϊκούς με την Μπενφίκα και διακρίσεις ευρωπαϊκές με τη Σαχτάρ. Ομως ήταν ειλικρινής: «Εδώ και πολλά χρόνια καμία ομάδα της Ελλάδος δεν έχει φτάσει τόσο ψηλά στην Ευρώπη. Με τέτοιες επιτυχίες μεγαλώνουν όχι μόνο οι παίκτες και οι προπονητές αλλά και ο σύλλογος. Οσα πετύχαμε μέχρι σήμερα νομίζω πως ήταν πολύ σημαντικά και ήταν δύσκολο να τα πετύχουμε. Αν κάνουμε αυτό το βήμα το μεγάλο αλλά πιθανό βήμα νομίζω ότι αυτό θα είναι κάτι καταπληκτικό για το club μας για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για μένα δεν θα είναι η πρώτη φορά. Με την Μπενφίκα παίξαμε σε δύο τελικούς europa league και με τη Σαχτάρ σε έναν ημιτελικό αλλά αν τη χρονιά που ήρθα στον ΠΑΟΚ φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο θα είναι για μένα κάτι ίσως πιο σημαντικό από τους τελικούς με τη Μπενφίκα»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.