Μποτιλιάρισμα στην… πασαρέλα!

Αρις Νικολάκης07 Ιουνίου 2022

Άνοιξαν οι ουρανοί. Κατακλυσμός μεταγραφικών στόχων. Κάθε ημέρα κι ένα όνομα – αξιόλογο, για να λέμε την πάσα αλήθεια – παρελαύνει στην …πασαρέλα του ΠΑΟΚ. Σε λίγο θα επικρατήσει το… αδιαχώρητο!

Είναι ηλίου φαεινότερο πως επίκειται εκ θεμελίων «ανοικοδόμηση» του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Δίχως να αποκλείονται από αυτήν παλαιά αλλά δοκιμασμένα κι επιτυχημένα «υλικά». Θεωρητικά δε, είναι ορθή η συλλογιστική διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ περί προτεραιότητας στις ανανεώσεις συμβολαίων.

Ο Ιβάν Σαββίδης, το brand name του ΠΑΟΚ- ήτοι ο ΠΑΟΚ ως φίρμα – η Τούμπα, ο κόσμος και τα πεπραγμένα του τα τελευταία χρόνια ελκύουν διεθνώς παίκτες. Ως εκ τούτου αυτοί σπεύδουν, να καταθέσουν – με κάθε τρόπο… Ευθύ η πλάγιο - την διαθεσιμότητα τους στην ΠΑΕ. Για να να καταστούν μεταγραφικοί στόχοι της.

Ουσιαστικά αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια. Δεν έγινε όμως, καλή διαχείριση αυτών των δεδομένων. Δεν αξιολογήθηκαν ορθά τα περιθώρια κυρίως, της μεταγραφικής περιόδου. Κι έτσι ο ΠΑΟΚ πέρυσι – με υπαιτιότητα διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας - δεν έκανε μεταγραφές….

Για το μποτιλιάρισμα στην …πασαρέλα της Τούμπας φυσικά, δεν ευθύνεται η διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ. Εάν αυτό το …μποτιλιάρισμα τις βολεύει η όχι; Ο Θεός κι η ψυχή τους. Δεν ενοχλεί πάντως, τους φίλους του «δικέφαλου».

Τούτο δε, επειδή ήδη από αυτήν την… πασαρέλα επελέγησαν και θα φορέσουν τη φανέλα του παίκτες με καλά βιογραφικά. Και κατά πως φαίνεται έγινε μάθημα το περυσινό πάθημα με τον Σεμπάστιαν Τζοβίνκο. Με τον Ιταλό σταρ ξυπνούσαν οι φίλοι του «δικέφαλου». Με αυτόν κοιμόταν αλλά… Τελικά, Σεμπάστιαν Τζοβίνκο άκουγαν και Σεμπάστιαν Τζοβίνκο δεν είδαν! Αυτό ήταν το κακό. Το χείριστο ήταν πως η καθυστέρηση (κι ουχί μόνον αυτή) έριξε στα βράχια τον περυσινό μεταγραφικό σχεδιασμό της ΠΑΕ.

Γι’ αυτό και θεωρείται βαρυσήμαντη η αναφορά τού Ζοσέ Μπότο στην προσδοκία της ολοκλήρωσης κατά 90% τού μεταγραφικού σχεδιασμού πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Την φτύνουν… Για να μην τη ματιάσουν οι φίλοι του «δικέφαλου». Θα είναι άκρως ωφέλιμη εάν κι εφ’ όσον καταστεί γεγονός. Ίσως μάλιστα – λέμε: Ίσως – κάνει και την διαφορά στο ξεκίνημα της μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου…

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Για να απαλλαγεί η ΠΑΕ από κακές συνήθειες. Και μια από αυτήν ήταν η κακή διαχείριση του χρόνου κατά τις περιόδους μεταγραφών.

Ϊδωμεν…

ΥΓ 1 : Εάν κι εφ’ όσον ο Γιώργος Λημνιός της Ελλάδας κόντρα στο Κόσοβο είναι αυτός, για τον οποίο γίνεται συζήτηση… Καλώς να (ξανα)ορίσει στην Τούμπα, καθώς μας είπαν φίλοι του «δικέφαλου». Λέμε κι εμείς τώρα… Συμφωνείτε;

ΥΓ 2 : Λέγαμε χθες, για την ιερή υποχρέωση της ΠΑΕ και του Συνδέσμου Βετεράνων του ΠΑΟΚ, περί απόδοσης τιμών στην ιστορία του με αναφορές – έστω και μέσω διαδικτύου – σε όσους «έφυγαν». Το αυτό ισχύει και για την ΚΑΕ και τον αντίστοιχο Σύνδεσμο Βετεράνων του μπάσκετ του ΠΑΟΚ .

ΥΓ 3 : Έτσι, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί. Και να μεταλαμπαδεύεται η γνώση της ιστορίας του ΠΑΟΚ από γενεά σε γενεά…

ΥΓ 4: Εξάλλου, οι άνθρωποι πεθαίνουν, μόνον όταν ξεχνιούνται!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.