Μπορούσε να το «καθαρίσει» νωρίτερα, θέλει παρεμβάσεις στην άμυνα

Γιώργος Καστάνης03 Φεβρουαρίου 2022

Κέρδισε δίκαια ο ΠΑΟΚ στην Ριζούπολη, ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τον αντίπαλό του, έδωσε όμως…δικαιώματα που δεν τα πλήρωσε, με αποτέλεσμα να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς και να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση με διαφορά πέντε βαθμών από την ΑΕΚ, ενώ παρέμεινε εννέα βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε πετύχει αρκετα γκολ, εάν οι παίκτες του, στις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν, ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί στις τελικές τους προσπάθειες. Προηγήθηκε με τον Μουργκ στο 31ο λεπτό, έκανε όμως το λάθος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, να μην ελέγξει τον ρυθμό, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να τον απειλήσει σε συγκεκριμένες φάσεις, ειδικά μετά την είσοδο των Ιωαννίδη και Τσιλούλη. Πρακτικά ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι, πολύ νωρίτερα από το 90ο λεπτό, όταν ο Κούρτιτς ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Τέϊλορ από τον Βερλχουστ.

Αυτό που επειγόντως πρέπει να διορθωθεί, είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μπορεί να μην δέχθηκε γκολ από τον αντίπαλό του, όμως σε συγκεκριμένες φάσεις απειλήθηκε. Και σε ορισμένες εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ που εκτέλεσαν οι παίκτες του Απόλλωνα, κατάφεραν και πήραν σχεδόν ανενόχλητοι κεφαλιές με αποτέλεσμα να απειλήσουν τον Πασχαλάκη.

Παρά τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, ο ΠΑΟΚ παίρνει θετικό πρόσημο από την αγωνιστική και πλέον θα κληθεί να διαχειριστεί δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στην Τούμπα και την ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο. Εκεί όπου η πρόκριση, αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα.

Σαφέστατα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι το ματς έγινε…ροντέο, έδειξαν χαρακτήρα νικητή και πέτυχαν τον στόχο τους.

  • Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, του Άλκη, που δολοφονήθηκε. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να απαλύνουν τον αβάσταχτο πόνο που νιώθουν οι γονείς του, οι άνθρωποι του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.