Μπορούσε και πιο εύκολα ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης06 Δεκεμβρίου 2021

Με επαγγελματικό τρόπο ο Αρης “καθάρισε” και τον Αστέρα Τρίπολης, πέτυχε την τρίτη διαδοχική νίκη του σε διάστημα μίας εβδομάδας και μπήκε σε τροχιά play off, αν και ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας στις πλάτες του το βαρίδιο των μείον έξι βαθμών.

Πέρα από τους βαθμούς της νίκης όμως η ουσία είναι πως ο Αρης σε διάστημα δύο εβδομάδων έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας μετά τη γερή σφαλιάρα που δέχτηκε από τον ΠΑΣ, την οποία έχει αφήσει για τα καλά πίσω του και δείχνει ότι αποτέλεσε απλά ένα καλό μάθημα για όλους. 

Δεν έμεινε εκεί, φρόντισε να ξεπεράσει το σοκ και το ξεπέρασε με σημαντικές βραδιές οι οποίες δείχνουν τον χαρακτήρα της ομάδας και την προσωπικότητα των παικτών. Νίκη ανωτερότητας στην Τούμπα, νίκη με σκορ πρόκρισης στο Κύπελλο κόντρα στον ΟΦΗ και νίκη πεντάδας χθες με τον Αστέρα Τρίπολης.

 Ετσι ολοκληρώθηκε μία εβδομάδα επιβεβαίωσης των μεγάλων δυνατοτήτων που έχει η ομάδα του Άκη Μάντζιου και το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η σταθερότητα.

Ο Αρης ήταν και πάλι ορμητικός, αν και για να φτάσει να μετουσιώσει την υπεροχή που είχε ανά διαστήματα χρειάστηκε μια στιγμή ποιότητας, με τους Μπερτόγλιο, Γκάμα και Μαντσίνι να κρύβουν την μπάλα και να αναστατώνουν την άμυνα του Αστερα.

 Ηταν όμως αρκετή για να κρίνει το αποτέλεσμα και να οδηγήσει τον Αρη στο στόχο του, σε ένα παιχνίδι όπου βρήκε – και έδωσε – χώρους αλλά ήταν πιο ουσιαστικός και ασφαλώς περισσότερο αποτελεσματικός από τον αντίπαλό του. 

Διότι στην πραγματικότητα με εξαίρεση τη φάση με τον Ρεγκίς, ο Αστέρας ακόμα και σε στιγμές που είχε περισσότερη κατοχή δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Ντένις. Ο Αρης περισσότερο αγχώθηκε λόγω της επιθετικής του δυστοκίας και του προβλήματος που εμφανίζει στο να τελειώνει πιο εύκολα τις φάσεις, και κατ’ επέκταση τους αγώνες, παρά λόγω αντιπάλου. 

Μπορούσε να νικήσει και πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Γιατί κακά τα ψέματα, ευκαιρίες όπως αυτές που έχασαν ο Καμαρά και ο Ματέο Γκαρσία δεν (πρέπει να) χάνονται. Η ουσία είναι πως ο Αρης έχει διαγράψει (αγωνιστικά) το κάζο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και βρήκε ξανά το δρόμο του μέσα από αποτελέσματα και πειστικές εμφανίσεις ενδεικτικές μάλιστα της ποιότητας που διαθέτει το ρόστερ του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.