Μποροβήλος: «Nα ρίξουμε τον σπόρο για τη χρησιμοποίηση Ελλήνων παικτών»

Metrosport Team25 Ιανουαρίου 2023

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για την πρόταση που θα καταθέσει ο Αστέρας Τρίπολης στην επόμενη συνεδρίαση της Λίγκας για υποχρεωτική συμμετοχή κάποιων Ελλήνων παικτών.

«Πράγματι, αυτό είναι το αίτημα. Η νομοθεσία της ΕΕ μας έχει όλους ίδιους και στα εργασιακά, γι' αυτό και ξένοι θεωρούνται μόνο από τρίτες χώρες και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες. Πέρα από νόμους, να ξεκινήσουμε με έναν μίνιμουμ αριθμό Ελλήνων. Οι μεγάλες ομάδες έχουν ανάγκες και το καταλαβαίνω, αλλά αυξάνουν τον αριθμό των ξένων. Αυτών, δηλαδή, που δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν στην εθνική Ελλάδας και, πλέον, είναι είδος προς εξαφάνιση. Εμείς στον Αστέρα δεν είπαμε ότι είμαστε Άγιοι. Δεν αλλάζουμε το μοντέλο, προτείνουμε, για να το αλλάξουμε όλοι μαζί» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν είναι εύκολο. Εμείς έχουμε πολύ καλές ακαδημίες και θέλουμε μετά την Κ19 να έχουν ένα ποδοσφαιρικό αύριο που θα τους αξίζει. Λέμε να έχουμε έναν Έλληνα στη βασική ενδεκάδα και τρεις στην 20άδα για να μπούμε σιγά σιγά στο πνεύμα. Εμείς θέλουμε να ρίξουμε τον σπόρο. Δεν λέμε κάτι συγκεκριμένο, θέλουμε να κουβεντιάσουμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μακάρι να βρούμε αυτιά που θα θέλουν να μας ακούσουν. Θέλουμε να βάλουμε στην κουβέντα τον Έλληνα ποδοσφαιριστή.»

Για το τάιμινγκ της πρότασης ανέφερε: «Δεν το παραβλέπω αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ. Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε όλοι το πρόβλημα και να ευαισθητοποιηθούμε. Και εμείς είχαμε τον Μπακασέτα, τον Δουβίκα, τον Κουρμπέλη, παίκτες εθνικής ομάδας. Για το νέο πρωτάθλημα να δούμε αν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Δηλαδή με 1-2 Έλληνες παίκτες θα αλλοιωθεί τόσο το πρωτάθλημα; Ο παίκτης είναι σαν τον μαθητή, αν δεν δουλέψει δεν μπορεί να... βιδώσει ούτε βίδα. Τα προηγμένα πρωταθλήματα βλέπουμε ότι έχουν δικλείδες. Για παράδειγμα, στην Premier League δεν μπορεί να πάει παίκτης από το κάτω ράφι. Στην Ελλάδα, επίσης, υπάρχει και συναίσθημα με τους Έλληνες.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.