Μπορεί τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (και όχι μόνο) να ευθύνονται για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ασθενών με covid 19;

Αλέξανδρος Τσίγγος17 Δεκεμβρίου 2020

Όταν ο πρόεδρος Trump, ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένα φθηνό φάρμακο η hydroxychloroquine, που σε συνδυασμό με ψευδάργυρο, μπορεί να θεραπεύσει τον covid -19, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον πήρανε στο ψιλό, το αμφισβήτησαν και τα κοινωνικά μέσα γέμισαν από memes και video που λοιδορούσαν τον πρόεδρο Trump για την ανακοίνωση του.

Το FDA απέφυγε να πάρει θέση, μα το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης των Αμερικανών ιατρών, AMA (American Medical Association) έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν συνιστά την χορήγηση της υδροξυχλωροκίνης για την αντιμετώπιση του Covid – 19.

H ίδια ένωση που το διοικητικό της συμβούλιο στο τεράστιο σκάνδαλο με τα οπιώδη χάπια της Perdue δεν έλαβε ακόμα καμιά ενέργεια για την εμπλοκή δεκάδων χιλιάδων γιατρών της, που χρηματοδοτούμενη από την φαρμακευτική εταιρεία, ενέκριναν αβέρτα κουβέρτα συνταγογραφήσεις οπιωδών χαπιών στους Αμερικανούς στέλνοντας αρκετούς στο θάνατο.

Όπως καταλαβαίνεται η χρήση ψυχοφαρμάκων έχει χτυπήσει κόκκινο με τα lockdown στις ΗΠΑ (όπως και στην Ελλάδα) και η Perdue μετά από τις συμβουλές της McKinsey, της εταιρίας που συμβουλεύει και την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης των μνημονίων, με ένα παράδειγμα το πέρασμα της ιδιοκτησίας αγροτικής γης στα χέρια τεσσάρων (4), ναι καλά διαβάζετε, αγροτοβιομηχανιών του εξωτερικού, να κερδοσκοπήσει λοιπόν η φαρμακοβιομηχανία από την τρέλα που φέρνει ο εγκλεισμός και η απομόνωση στους ανθρώπους.

Φυσικά το πάρτι με το να λοιδορούν τον πρόεδρο Trump την περίοδο εκείνη χτύπησε κόκκινο, μαζί και τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης που διαβάζουν το σκριπτάκι που τους έρχεται απ΄έξω κάθε μέρα.

Αυτό παρόλο που ήταν γνωστή η θεραπευτική ικανότητα του συνδυασμού υδροξυχλωροκίνης και ψευδαργύρου και παρόλο που αποτέλεσε μέρος του επίσημου πρωτοκόλλου στην Νότια Κορέα, που και lockdown δεν έκανε και είχε ελάχιστους νεκρούς από covid 19 και σε άλλες περιοχές της Νοτιανατολικής Ασίας που το φάρμακο ήταν γνωστό, λόγω της αντιμετώπισης της ελονοσίας.

Αυτά μέχρι της 23 Νοεμβρίου. Γιατί στις 23 Νοεμβρίου ένας μεγάλος αριθμός γιατρών στις ΗΠΑ κατέθεσε αίτημα μαζί με έκθεση που ζητά από το διοικητικό συμβούλιο της AMA, διορθώσει την ανακοίνωση εκείνη.

Η άρνηση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΜΑ με την άρνηση της αντιμετωπίζει τεράστιες δυναμικές επιθέσεις των γιατρών που επιμένουν στο να διορθωθεί η ανακοίνωση!

Και εδώ γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα: Μήπως η ΑντιΤραμπική υστερία των αντιπάλων του μαζί με τα ΜΜΕ που από την πρώτη μέρα της εκλογής του, του επιτίθενται, συμμετείχαν στην ευθύνη του θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων ασθενών σε όλο τον κόσμο;


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.