Κολλάρας: «Υπάρχει γενετική προδιάθεση στον ιό, αλλά δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη»

Metrosport Team22 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Κολλάρας, Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Α' Παθολογικής κλινικής ΑΧΕΠΑ, και μίλησε για την κατάσταση στη χώρα με τον ιό, την πιθανότητα να παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο, τις αιτίες θανάτου του 35χρονου στο νοσοκομείο «Αγ.Δημήτριος» αλλά και την πιθανότητα να επιστρέψει η πανδημία το φθινόπωρο.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Εχουμε σημαντική μείωση των κρουσμάτων, πολύ σιγά είναι πιθανό να έχουμε και ποδόσφαιρο, χωρίς φιλάθλους. Αν η μείωση συνεχίσει και δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε στο Κρανίδι, εμείς έχουμε μόνο 10 άτομα με κορωνοϊό. Οταν υπάρχει συγχρωτισμός πάντα υπάρχει κίνδυνος, οι βασικές συνθήκες υγεινής θα πρέπει να κρατούνται και υπάρχουν πράγματα στην συμπεριφορά μας που θα πρέπει να αλλάξουν. Δεν νομίζω να χρειαστεί να φορούν τις μάσκες οι αναπληρωματικοί στους πάγκους των ομάδων. Αν μηδενίσουν εντελώς τα κρούσματα, ίσως έχουμε κάποιους αγώνες με φιλάθλους» τόνισε αρχικά.

Για τον θάνατο του 35χρονου: «Από ό,τι φαίνεται ο ιός προσβάλλει τις μεγάλες ηλικίες αλλά υπάρχει και μια γενετική προδιάθεση, το οποίο ακόμη δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμη».

Για το αν θα υπάρχει επιστροφή της πανδημίας από το φθινόπωρο: «Μπορεί να έχουμε κρούσματα από τον Σεπτέμβριο, αλλά όχι επιστροφή της πανδημίας σε αυτόν τον βαθμό, μπορεί να έχουμε κάποιες μικροεξάρσεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.