Μποΐκογλου: «Εμπιστοσύνη στον Σιαμπάνη, θράσος και ταχύτητα ο Τζόλης»

Metrosport Team17 Φεβρουαρίου 2021

Ο προπονητής της Δόξας Πενταλόφου και βετεράνος γκολκίπερ του Άρη, Παύλος Μποΐκογλου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τους τερματοφύλακες των «κίτρινων» και τον Χρήστο Τζόλη, τον οποίο είχε ως ποδοσφαιριστή στη Δόξα Πενταλόφου πριν την εκτόξευση της καριέρας του στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ομάδα του Άρη της δεκαετίας του ’80:

«Ήμουν στην καλή ομάδα του Άρη με Παπαφλωράτο και Παντζιαρά στις αρχές δεκαετίας του ’80. Ο ένας τους ήταν Εθνική Ελλάδας και ο άλλος Εθνική Κύπρου! Δύσκολος συναγωνισμός. Ήταν άλλες εποχές εκείνες, τα Πρωταθλήματα δεν ήταν και πολύ αξιοκρατικά τότε. Ήταν διαφορετικά. Και οι διαιτησίες δεν ήταν εκείνου το επιπέδου, δεν υπήρχαν και οι κάμερες».

Για το αν είναι λογική η απόφαση για επιστροφή του Κουέστα στην εστία του Άρη;

«Ο Άρης διαθέτει τρεις πολύ καλούς τερματοφύλακες. Τους ξέρουν καλύτερα στην ομάδα. Από τη στιγμή που υπάρχει ο Σιαμπάνης που είναι και μικρός, εγώ προσωπικά διαφωνώ μ’ αυτή την απόφαση. Σε Σιαμπάνη και Μπουσέ θα επέμενα. Αυτή η θέση θέλει υπομονή. Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός σαν χαρακτήρας. Ο τερματοφύλακας πάνω απ’ όλα δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά στους υπόλοιπους και ανασφάλεια στον αντίπαλο. Οι ομάδες χτίζονται από πίσω. Ο Κουέστα έδωσε βαθμούς στην ομάδα. Εγώ το πηγαίνω πιο συναισθηματικά, στον Έλληνα νεαρό τερματοφύλακα. Να του δείξουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη».

Για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο ΠΑΟΚ στον Τζόλη:

«Τον αδελφό του, τον Βασίλη, τον έχω παίκτη στην ομάδα. Στα 22 του είναι. Πριν ο Χρήστος ανέβει στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ ενεργός, όποτε είχε ρεπό η δεύτερη ομάδα, έκανε προπονήσεις μαζί μας. Χαίρομαι που έχει αυτή την εξέλιξη. Αυτό πρέπει να γίνεται και σε άλλες ομάδες. Πρέπει να βγάζουμε έναν Τζόλη κάθε χρόνο. Ψάχνω να δω τις ομάδες και ποιους παίκτες βγάζουν. Στους ενεργούς παίκτες μπορεί να είναι ένας από την Ακαδημία. Ο Τζόλης είναι γενικώς εξαίρεση. Τα όσα δείχνει σε τόσο σύντομο διάστημα είναι εξαίρεση. Δεν είναι τυχαίο όμως. Είναι ένα παιδί πάντα σοβαρό. Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ κι έρχεσαι για προπόνηση στον Πεντάλοφο και είσαι σοβαρός, δείχνεις τον χαρακτήρα σου. Πάντα ταπεινός, πάντα εκτελούσε τις εντολές, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές. Έχει θράσος στο ένας με έναν και ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης. Είναι δύο χαρακτηριστικά που του δίνουν γερές βάσεις για να παίξει στο εξωτερικό».

Για το αν βοηθά το παράδειγμα του Τζόλη στη δική του δουλειά:

«Πολλές φορές το παράδειγμα του Χρήστου, ειδικά στους παίκτες του χωριού, το χρησιμοποιώ. Είναι παιδιά 20 ετών μέσο όρο άλλωστε. Κάθε μέρα που θα έρχεστε στο γήπεδο, τους λέω, θα πρέπει να τα δίνετε όλα και δεν ξέρετε τι μπορεί να σας ξημερώσει αύριο. Τους φέρνω το παράδειγμά του Χρήστου συνεχώς. Αν του έλεγα στην προπόνηση ότι σε δύο μήνες θα μιλάει όλη η Ελλάδα για εκείνον θα μου έλεγε… με δουλεύεις κόουτς. Πάνω απ’ όλα αυτό το παιδί έχει αυτοπεποίθηση και πιστεύει πολύ στον εαυτό του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.