Μπλόκο από Φερέιρα και γερά «χαρτιά» για την πρόκριση

Γιώργος Καστάνης24 Αυγούστου 2020

Όλα για όλα. Αυτό είναι ένα βασικό σύνθημα που κυριαρχεί στον ΠΑΟΚγια να προκριθεί επί της Μπεσίκτας και να συμμετέχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του CH.L. εξασφαλίζοντας παράλληλα την συμμετοχή στους ομίλους του Europa League που θα του αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ο Φερέιρα τις προηγούμενες ημέρες δοκίμασε αρκετούς από τους παίκτες του σε θέσεις «κλειδιά» και μένει να φανερώσει τα τελικά του πλάνα για την ενδεκάδα που προτίθεται να χρησιμοποιήσει. Συνηθίζει ο Πορτογάλος να ανακοινώνει τις τελικές επιλογές του, στους παίκτες του, την ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης. (Θυμηθείτε την αποστολή, με τον αποκλεισμό τιυ Μάτος).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκύπτει και αποτελεί ένα ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως ο Πορτογάλος προπονητής, ετοιμάζει «μπλόκο» στα ατού της Μπεσίκτας και βασιζόμενος στα «γερά» χαρτιά, σε παίκτες δηλαδή που έχουν εμπειρία και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα, να «κλειδώσει» το ματς, υπέρ του ΠΑΟΚ.

Βασικό μέλημα του Φερέιρα, είναι να αποσυντονίσει την αντίπαλό του, δίνοντας εντολές στους παίκτες του, για να υπερισχύσουν στη μεσαία γραμμή. Οποια ομάδα, πάρει τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, θα έχει βασικό πλεονέκτημα. Για αυτό τον λόγο δίνει βαρύτητα στην υπεροπλία που πρέπει να αποκτήσει ο Δικέφαλος στο κέντρο. Με την επιλογή της διάταξης (3-5-2 ή 3-4-2-1) θέλει να πετύχει τον πρώτο του στόχο. 

Να μπλοκάρει τους αντιπάλους του. Επίσης, με την τριάδα στην άμυνα, θέλει να εξασφαλίσει σταθερότητα στα μετόπισθεν και περιορισμό των επιθετικών ενεργειών του αντιπάλου. Για τον τερματοφύλακα η τελική του απόφαση θα ανακοινωθεί άμεσα, με τους δύο βασικούς (Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες). 

Στα άκρα, η επιλογή των Γιαννούλη και Λημνιού (από αριστερά και δεξιά) δείχνει ως αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί, λογικά θα αποτελέσουν τα δύο κεντρικά χαφ, οι Μπίσεσβαρ, Πέλκας θα δώσουν επιθετικό τόνο στην ομάδα ενώ στην κορυφή της επίθεσης, «παίζεται» η θέση ανάμεσα σε Ακπομ και Σφιντέρσκι.

Ο Φερέιρα έχει και άσους στο μανίκι του, καθώς ο νεαρός Τζόλης έχει πιθανότητες να παίξει για να «μπλοκάρει» τον αριστερό μπακ της Μπεσίκτας, ενώ πάντα υπάρχει η πιθανότητα να ρίξει στη «μάχη» και τον Μιχαηλίδη στα μετόπισθεν, δίπλα στους έμπειρους.

Τις τελικές «πινελιές» στα φυσικά πρόσωπα θα τις ανακοινώσει στους παίκτες, όπως συνηθίζει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.