Μπίσεσβαρ: «Θέλουμε και μπορούμε, 10 νίκες στα 10 ματς των πλέι οφ»

Metrosport Team24 Μαΐου 2020

Ενας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του ΠΑΟΚ και του Πρωταθλήματος, για αρκετούς είναι ο ποιοτικότερος, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μίλησε αποκλειστικά στη Metrosport. Με έντονα τα συναισθήματά να τον διακατέχουν, περιγράφει πως βίωσε το διάστημα της καραντίνας με την οικογένειά του εξαιτίας της πανδημίας, λέει τι ασυνήθιστο έκανε και πλέον τι περιμένει με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

• Πως είσαι πρώτα από όλα;

«Είμαι πολύ καλά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, γιατί όλοι μας περάσαμε μία πολύ δύσκολη περίοδο και πλέον είμαστε σε μία καλύτερη κατάσταση. Ελπίζω όλα να πάνε καλύτερα από εδώ και πέρα και σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

• Πως ήταν όλες αυτές οι ημέρες, αυτό το δίμηνο όπου τα πάντα ήταν κλειστά και εσείς κάνατε ατομικές προπονήσεις στα σπίτια σας;

«Εμεινα όλο αυτό το διάστημα με την οικογένειά μου, με τα αγόρια μου και την γυναίκα μου, μείναμε περισσότερο στο σπίτι, βοήθησα τα παιδιά μου στα μαθήματά μας γιατί ειχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο και παράλληλα έκανα για αρκετή ώρα ατομική προπόνηση στο σπίτι μου, στο γυμναστήριό μου. Οι πρώτες 20 ημέρες της καραντίνας κύλησαν έτσι, ύστερα άρχισα να βγαίνω έξω για τρέξιμο, σε ώρες που δεν είχε κόσμο και γενικά δεν ερχόμουν σε επαφή με ανθρώπους. Αυτές οι 20 ημέρες θα μου μείνουν αξέχαστες».

• Ηταν οι πιο δύσκολες ημέρες της επαγγελματικής σου καριέρας;

«Δεν θα το έλεγα, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και το διαφορετικό. Εκανα πολλά…ανόητα πράγματα που δεν πίστευα ότι θα τα έκανα υπό φυσιολογικές συνθήκες. Δεν έβγαινα έξω από το σπίτι, είδα αρκετές σειρές στην τηλεόραση, πέρασα πολύ όμορφες στιγμές με την οικογένειά μου».

• Ολο αυτό το διάστημα της καραντίνας είχες συχνή επικοινωνία με τους γονείς σου, τους συγγενείς και φίλους που ζουν στην Ολλανδία;

«Ναι κάθε ημέρα μιλούσαμε για την κατάσταση που επικρατεί. Λέγαμε πως πρέπει να μείνουμε υγιείς, λέγαμε πως έπρεπε να μείνουμε σπίτι και να μην βγαίνουμε έξω».

• Πώς είναι η κατάσταση τώρα στην Ολλανδία;

«Κάθε ημέρα είναι και καλύτερα. Τώρα έχουν ανοίξει περισσότερα καταστήματα, ο κόσμος βγαίνει πιο εύκολα έξω, αν και το μεγάλο διάστημα της καραντίνας στην Ελλάδα, στην Ολλανδία μπορούσαν να κινηθούν πιο ελεύθερα. Συνεχώς έλεγα στην μητέρα μου πως πρέπει να μείνει σπίτι και η ίδια μου έλεγε να μην βγαίνω έξω».

• Οταν μίλησες νωρίτερα για…ανόητα πράγματα που έκανες, τι εννοούσες;

«Μέσα στο σπίτι έκανα τα πάντα, έπλυνα πιάτα, κούρευα συχνά το γκαζόν στον κήπο του σπιτιού μου, ήμουν στην δική μου περιοχή και έπρεπε να κάνω αρκετά πράγματα της καθημερινότητας για να βοηθήσω την γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

• Τώρα, η απόφαση είναι να αρχίσουν τα πλέι οφ. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό το ενδεχόμενο; Και για την ομάδα;

«Ειλικρινά σας λέω ότι είναι δύσκολο. Δεν ξέρω αυτή την στιγμή που μιλάμε, εάν είναι καλό που αρχίζει και πάλι το Πρωτάθλημα ή όχι, με γνώμονα πάντα την υγεία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε. Εύχομαι όλοι μας να παραμείνουμε υγιείς και επίσης όλα τα μέλη των ομάδων που βρίσκονται δίπλα στους παίκτες να παραμείνουν υγιείς.

 Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Προσωπικά από την στιγμή που δεν είχαμε αγώνες επί δύο μήνες, είναι λογικό κάποια στιγμή να αρχίσουμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, είναι και μπίζνες. Ολοι λέμε πως ήρθε η ώρα για να παίξουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την ομάδα. Αυτό το σύνθημα κυριαρχεί. ΠΑΟΚάρα έχω τρέλα, τώρα…αρχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια στα κρίσιμα ματς που έρχονται».

• Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων, για να πετύχει τους στόχους του;

«Ξεκάθαρα ναι. Αυτό θέλουμε. Πρέπει να πάρουμε περισσότερους βαθμούς, να προσέξουμε περισσότερο στα παιχνίδια, να διεκδικήσουμε τους στόχους μας μέχρι το τέλος. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να πετύχουμε. Και ξέρω πως όλοι θα το πάρουν σοβαρά, γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τους στόχους του».


«Ολοι είναι υγιείς, εύχομαι χωρίς τραυματισμούς»

Ο Μπίσεσβαρ είπε στη “M” για την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ: «Ολοι είμαστε υγιείς, κάναμε εξετάσεις, κανείς δεν είναι θετικός στον κορωνοϊό και αυτό που πραγματικά εύχομαι, είναι να συνεχίσουμε να είμαστε υγιείς. Και αναφέρομαι τόσο στον ιό, όσο και στα θέματα τραυματισμών, γιατί μετά από μεγάλο διάστημα επιστρέψαμε στις προπονήσεις και θα αρχίσουν οι αγώνες, επομένως πρέπει να προσέχουμε για να τα καταφέρουμε».

• Φοβάστε μήπως παίκτες άλλων ομάδων είναι θετικοί στον ιό, τι θα γίνει τότε με το Πρωτάθλημα, το συζητάτε μεταξύ σας;

«Συζητάμε τα πάντα, αλλά δεν φοβόμαστε. Εμείς προσέχουμε τους εαυτούς μας και πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι που είναι στις άλλες ομάδες, θα κάνουν ότι το καλύτερο για να μην παρουσιαστούν τέτοιου είδους θέματα».

«Θέλουμε και μπορούμε, 10 νίκες στα 10 ματς των πλέι οφ»


Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ περιέγραψε στη «Μ» τα θέλω των παικτών του ΠΑΟΚ εν όψει των πλέι οφ, εκεί όπου ξεκάθαρα, στις συζητήσεις τους, κυριαρχεί η επιθυμία για το απόλυτο των επιτυχιών, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει:

Αν σε ρωτούσαμε ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, τι θα έλεγες;

«Για εμένα, όλη η ομάδα έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είμαστε όπως η Μπαρτσελόνα, εκεί όπου ο Μέσι είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και οι υπόλοιποι είναι δίπλα του. Στον ΠΑΟΚ όλοι είναι σημαντικοί, από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Ειμαστε ενωμένοι, το δείχνουμε στην πράξη και για αυτό τον λόγο γράφουμε ιστορία με το κλαμπ. Και αυτό συνέβη γιατί όλοι είναι σημαντικοί, κανείς δεν βάζει το εγώ του πάνω από την ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω από όλους».

Μία υποθετική ερώτηση: Εάν σας επιστραφούν οι επτά βαθμοί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, θα έχετε πιθανότητες να διεκδικήσετε το Πρωτάθλημα;

«Εμείς έχουμε βάλει ως στόχο με την έναρξη των πλέι οφ να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το δικαστήριο, μακάρι να μας επιστραφούν οι επτά βαθμοί, είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε. Όμως εμείς θέλουμε να πετύχουμε 10 νίκες σε 10 παιχνίδια στα πλέι οφ. Ξέρουμε πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι για να τα καταφέρουμε».

«Ο μεγαλύτερος στόχος; Το Champions League» 

Για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, οι κατακτήσεις τίτλων αποτελούν ένα μεγάλο δέλεαρ. Με τον ΠΑΟΚ συμμετείχε σε όλες τις επιτυχίες των τεσσάρων τελευταίων ετών και θέλει να γευθεί και άλλες διακρίσεις με την ομάδα, καθώς πιστεύει στις δυνατότητές της:

• Είσαι στον ΠΑΟΚ από το 2016, συμπληρώνεις τέσσερα χρόνια και έχεις κερδίσει ένα Πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα, ενώ ένα ακόμη Πρωτάθλημα δεν δόθηκε στον ΠΑΟΚ μετά από αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν ίσως τα πιο συναρπαστικά στην καριέρα σου;

«Όταν αρχίσαμε αυτό το πρότζεκτ στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2016 όταν ήρθα στην ομάδα, είχαμε βάλει ως στόχους τις κατακτήσεις τίτλων. Και είναι σημαντικό ότι κάθε χρόνο κατακτούμε και ένα τουλάχιστον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το ιστορικό γεγονός, γιατί ας μην ξεχνάτε πως την περσινή σεζόν κατακτήσαμε αήττητοι το Πρωτάθλημα, με επιδόσεις που δεν είχε πετύχει άλλη ελληνική ομάδα. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και όλους όσους συνεργάστηκα».

Πόσα χρόνια έχεις ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ;

«Για δύο ακόμη χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2022».

Θα κατακτήσεις και άλλους τίτλους;

«Το πιστεύω και το λέω. Αλλωστε για αυτό είμαστε εδώ, για να κάνουμε ευτυχισμένους χιλιάδες ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα».

Πολλοί λένε πως είσαι ένας από τους πιο έμπειρους και από τους ηγέτες της ομάδας, όλα αυτά τα χρόνια. Ποια η άποψή σου;

«Οσον αφορά την εμπειρία, ναι, θα το δεχθώ, αλλά για το δεύτερο σκέλος, θα σας πω απλά, πως ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες ηγέτες. Πρώτος και καλύτερος είναι ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ακολουθεί ο Κρέσπο, ο Βαρέλα και άλλοι ακόμη. Εγώ παίζω για να βοηθώ την ομάδα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Θέλεις να μας εξηγήσεις τι έγινε αυτή τη σεζόν και δεν είδαμε, μετά τα ματς με τον Αγιαξ, τον πολύ καλό Μπίσεσβαρ όπως σε είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια;

«Κοίτα αυτό είναι το στυλ μου, απλά θέλω να βοηθώ την ομάδα. Παίζω με πάθος σε κάθε παιχνίδι, αυτό δεν έχει αλλάξει. Πολλοί ίσως λένε πως δεν έχω πετύχει πολλά γκολ φέτος, αλλά θέλω να γνωρίζετε πως την προσπάθεια την έκανα και θα την κάνω μέχρι τέλος. Αν πετύχαινα περισσότερα γκολ ή είχα περισσότερες ασίστ, τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για εμένα, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθώ την ομάδα, όχι να προσπαθώ να ξεχωρίζω σε ατομικό επίπεδο. Αυτή την σεζόν πιστεύω ότι προσπάθησα, έπρεπε να πετύχω περισσότερα γκολ και να μοιράσω ασίστ, αυτό το αναγνωρίζω και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ περισσότερο από εδώ και στο εξής. Πάντως είμαι ο ίδιος Μπίσεσβαρ».

Ο μεγαλύτερος στόχος σας ποιος είναι;


«Να βρεθούμε αρχικά, στα προκριματικά του Champions League και στην συνέχεια στους ομίλους της διοργάνωσης. Θέλουμε όμως να κερδίσουμε και το Κύπελλο, θέλουμε να προσπαθήσουμε στο Πρωτάθλημα, γιατί το κλαμπ διεκδικεί την επιστροφή των επτά βαθμών. Πάντως σε πρώτη φάση ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε ένα ακόμη τίτλο τουλάχιστον στην Ελλάδα και στην συνέχεια να παίξουμε στους ομίλους του Champions League. Θα είναι κάτι το φανταστικό για όλους μας. Τα προηγούμενα χρόνια κάθε φορά πλησιάζαμε, αλλά δεν τα καταφέρναμε. Δεν κοιτάω ποτέ πίσω, πρέπει να δούμε μπροστά».

«Θα μου λείψουν οι οπαδοί, πρέπει να τους κάνουμε περήφανους»

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν κρύβει την μεγάλη του επιθυμία. Αυτή που έχουν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Να περάσει η πανδημία, να επιτραπεί πλέον να γίνουν αγώνες με φιλάθλους στις εξέδρες. Είναι αυτό που θέλει περισσότερο:

• Πόσο σου λείπει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, τι θα έδινες για να παίξεις ξανά μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας, σε μία κατάμεστη Τούμπα;

«Αυτό το απίστευτο συναίσθημα, το να παίζεις μπροστά σε αυτό το φανατικό κοινό θέλω να το ζήσω ακόμη πιο έντονα στο μέλλον. Βλέπεις αυτό το διάστημα της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας, είχα χρόνο και είδα ξανά στην τηλεόραση, παιχνίδια που δώσαμε τα τρία τελευταία χρόνια με τον κόσμο. Ηταν καταπληκτικά όσα ζήσαμε, εύχομαι οι οπαδοί να είναι ξανά σύντομα στο γήπεδο για να μας υποστηρίξουν. Το κυριότερο είναι να παραμείνουν όλοι υγιείς, να είναι ασφαλείς και όταν το επιτρέψουν οι υπεύθυνοι, να είναι ξανά μαζί μας».

Σε αυτά τα παιχνίδια των πλέι οφ, θα σας λείψουν οι οπαδοί…

«Θα μου λείψουν σίγουρα. Όταν δεν υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο, είναι δύσκολο να παίξεις σε άδειες εξέδρες. Όμως είμαστε επαγγελματίες, είμαστε στον ΠΑΟΚ, πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας, πρέπει να τους κάνουμε περήφανους και αυτό θα κάνουμε».

Είδες τα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα που άρχισαν ξανά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο;

«Ναι παρακολούθησα το παιχνίδι της Ντόρντμουντ με την Σάλκε και ήταν αρκετά περίεργα, γιατί είδα πολλά περίεργα πράγματα. Ηταν ένα καλό παιχνίδι, αλλά έμοιαζε περισσότερο με φιλικό παιχνίδι. Όταν πετύχαιναν τα γκολ, οι πανηγυρισμοί των παικτών ήταν σε απόσταση και αυτό δεν είναι φυσιολογικό για το ποδόσφαιρο. Όμως ήταν πολύ ωραίο το γεγονός ότι είδα ξανά να παίζεται ποδόσφαιρο, έστω και από την τηλεόραση. Τώρα περιμένουμε να έρθει η δική μας σειρά».

 «Αυτά λέμε για τους πανηγυρισμούς» 

Ο Μπίσεσβαρ μιλά στη «Μ» και για το τι συζητούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για τους πανηγυρισμούς όταν πετύχουν τα γκολ στα πλέι οφ:

Εχετε συζητήσει με τους συμπαίκτες σου, πως θα πανηγυρίσετε όταν πετύχετε το πρώτο σας γκολ στα πλέι οφ;

«Για να είμαι ειλικρινής, όχι απόλυτα. Βέβαια ορισμένοι νέοι παίκτες της ομάδας, ήδη έχουν κάνει τέτοιου είδους συζητήσεις για τους πανηγυρισμούς στα γκολ, αλλά δεν συμμετέχω τόσο πολύ στις συζητήσεις. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει και η Λίγκα για τους πανηγυρισμούς. Θα μας επιτρέψει να ζήσουμε έντονα το κάθε γκολ, ή θα πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις των δύο μέτρων ο κάθε ένας και να…αυτοσχεδιάσουμε; Πρέπει να δούμε τι θα γίνει, ποιοι είναι οι κανόνες, πιστεύω ότι σύντομα θα ενημερωθούμε για αυτό».


«Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από δύο χρόνια» 

Ρωτήσαμε τον Μπίσεσβαρ αν θέλει να μας αποκαλύψει τις σκέψεις του για το μέλλον, αλλά προτίμησε να σταθεί στο σήμερα και όχι στο αύριο.

Εχεις κάνει κάποιες σκέψεις για το μέλλον, τι θα γίνει μετά από δύο χρόνια που τελειώνει το συμβόλαιό σου;

«Όχι δεν έχω κάνει ακόμη τέτοιες σκέψεις. Προχωρώ βήμα προς βήμα. Εμένα με ενδιαφέρει να μπαίνω στο γήπεδο και να το ευχαριστιέμαι. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από δύο χρόνια. Ισως τότε, ο ΠΑΟΚ να μην με θέλει, δεν ξέρω. Με ενδιαφέρει το σήμερα, δεν κοιτώ τόσο μακριά». 

 «Θα μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό άμεσα» 

Ο Μπίσεσβαρ αναφέρθηκε και στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που θα γίνει στην Τούμπα (αυτή είναι η ενημέρωση που υπάρχει) χωρίς την παρουσία των φιλάθλων. Και τον ρωτήσαμε:

Εχετε ήδη κάνει κάποιες συζητήσεις για το πρώτο ματς που θα δώσετε με τον Ολυμπιακό στην έναρξη των πλέι οφ;

«Αυτή την στιγμή προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια. Την επόμενη εβδομάδα πιστεύω ότι θα μιλήσουμε περισσότερο για τον Ολυμπιακό. Βέβαια τον αντίπαλό μας τον γνωρίζουμε, έχουμε παίξει τρείς φορές εναντίον του την φετινή σεζόν, ξέρουμε τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε. Πρέπει να είμαστε δυνατοί σαν ομάδα για να τα καταφέρουμε. Από εμάς εξαρτάται, από τη δική μας απόδοση». 

 «Πρόκριση στον τελικό και Κύπελλο ξανά»

Ο Μπίσεσβαρ μίλησε και για τον στόχο του Κυπέλλου, καθώς ο δεύτερος ημιτελικός αναμένεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ:

Πόσες πιθανότητες έχετε για την πρόκριση και την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Φυσικά και έχουμε πολλές πιθανότητες, κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι με σκορ 3-2, μπορούμε να κερδίσουμε και στην έδρα του αντιπάλου μας και να πάμε στον τελικό. Και ύστερα να κερδίσουμε ξανά το Κύπελλο».

Είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, εν όψει των πλέι οφ;

«Πιστεύω αρχικά πως θα είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια και το κυριότερο είναι να μείνουμε υγιείς, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε περισσότερους στόχους με την ομάδα τόσο φέτος όσο και τη νέα περίοδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.