Μπίσεσβαρ και Φετφατζίδης μαζί στο νήμα των 100

Γιώργος Πετρίδης10 Ιουνίου 2020

ΠΑΟΚ και Άρης έχουν μπροστά τους τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και οι δύο, ίσως, πιο ποιοτικοί παίκτες τους θα φτάσουν με διαφορά μιας μέρας στο ίδιο επίτευγμα. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο και ο Γιάννης Φετφατζίδης σε εκείνο του Άρη με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, θα συμπληρώσουν 100 συμμετοχές στη Superleague 1. Μία καλή ευκαιρία για το metrosport.gr ώστε να παρουσιάσει τη διαδρομή και τους αριθμούς τους στη λίγκα.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ διανύει την τέταρτη σεζόν του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 στην εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού με 2-1. Ήταν η πρώτη από τις 99 εμφανίσεις του με τον Δικέφαλο στο Πρωτάθλημα και από αυτές έκανε τις 71 ως βασικός. Ο 32χρονος μέσος θα γίνει ο 82ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό αγώνων Πρωταθλήματος. Σε αυτή τη λίστα έχουν ακόμη θέση από τη φετινή ομάδα οι Βιεϊρίνια (167), Πέλκας (119), Μάτος (109) και Κρέσπο (100).

Ο Φετφατζίδης συμπληρώνει επτά σεζόν στην κατηγορία στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 31 Οκτωβρίου 2009 στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου με 1-0, περνώντας ως αλλαγή για τα τελευταία 22 λεπτά του αγώνα. Το περασμένο Σάββατο έφτασε τις 99 συμμετοχές, έχοντας κάνει τις 59 ως βασικός. Πέρασε τις 5,5 σεζόν με τον Ολυμπιακό και την τελευταία 1,5 με τον Άρη.

«Μπίσε» VS «Φέτφα»


Μπορεί οι δύο άσοι των ομάδων της Θεσσαλονίκης να ετοιμάζονται να κάνουν σχεδόν ταυτόχρονα την 100ή εμφάνιση του στην κατηγορία, όμως η σύγκριση των αριθμών τους δείχνει ένα προβάδισμα του Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός βέβαια είχε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς έχει χρόνο συμμετοχής που υπερβαίνει τα 1.000 λεπτά σε σχέση με τον Έλληνα διεθνή. Έτσι ο «Μπίσε» έχει πέντε γκολ και μία ασίστ περισσότερα από τον «Φέτφα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.