Μπίσεσβαρ: Η «αφάνα» που λάτρεψαν και οι βετεράνοι του ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός02 Ιουνίου 2023

Τέλη Απριλίου 2017. Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει μία θριαμβευτική πρόκριση επί του Παναθηναϊκού (4-0) στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ο κόσμος πανηγυρίζει και ο μεγάλος πρωταγωνιστής με την εκπληκτική απόδοσή του, μπαίνοντας ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, ποστάρει στον λογαριασμό του στο instagram μία φωτογραφία που τον έδειχνε να δοκιμάζει τις νέες μπότες του για τις οποίες δήλωνε χαρούμενος. Η σκηνή περιγράφει απόλυτα τον ψυχισμό του «μεγαλύτερου δεκαριού του ΠΑΟΚ μετά τον Γιώργο Κούδα», όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Αγγελος Αναστασιάδης σε τηλεοπτική εμφάνισή του τη σεζόν 2021-2022, μετά από ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ χάρισε στον κόσμο του ΠΑΟΚ μοναδικές στιγμές και αυτή η παράσταση κόντρα στον Παναθηναϊκό, μαζί με το παιχνίδι κόντρα στον Αγιαξ στην Ολλανδία που είχε πάρει όλο τον ΠΑΟΚ πάνω του και παραλίγο να αποκλείσει μόνος του τον «Αίαντα», είναι οι δυο μεγαλύτερες κατά την άποψή του γράφοντος.

Συνολικά έγραψε 251 συμμετοχές, 27 γκολ, 41 ασίστ, βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να στεφθεί πρωταθλητής και τρις φορές Κυπελλούχος.

Στο φινάλε αυτής της σπουδαίας καριέρας του Σουριναμέζου άσου στον Δικέφαλο, καλό είναι να θυμηθούμε ποιοι άνθρωποι τον έφεραν στην Τούμπα. Τον Μάρτιο του 2016, ο Γιώργος Κωστίκος πήγε για κατασκοπεία του Τζάλμα Κάμπος στο παιχνίδι της Καϊσέρισπορ με την Γκενσλερμπιρλιγκί. Ο Ανγκολέζος ήταν καλός, σκόραρε κιόλας, όμως η εισήγηση προς τον Μίχελ δεν ήταν θετική μόνο για εκείνον, αλλά και για τον Αφάνα των γηπεδούχων, που έμενε ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι. Ο Σλοβάκος, τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, αποφασίζει να προτείνει και τους δύο στον Βλάνταν Ίβιτς και στην ανάλυση που έγινε στο σχετικό μίτνγκ, ο Σέρβος προπονητής είχε μία μόλις ένσταση για το αν θα μπορούσε να βγάζει ενενηντάλεπτα στα ματς ο «Μπίσε». 

Ο Μίχελ έκανε τον νεαρό τότε Σέρβο τεχνικό να άρει τις όποιες επιφυλάξεις του και προτάσσοντας την τεράστια ποιότητά του ως παίκτη, είπε ορθά κοφτά «θα τον πάρουμε» . Την συνέχεια την βιώσαμε όλοι μας και η συνολική πορεία του, αν υπολογίσουμε και το εξάμηνο που πήγε στην Κύπρο, συνοψίζεται σε λόγια του Μίχελ σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Κλασικό δεκάρι, μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Όταν ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, τότε παίζει και καλύτερα. Όταν δεν έχει εμπιστοσύνη, τότε πέφτει η ψυχολογία του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.