Μπιλμπάο: Απίθανες στιγμές από 1 εκατ. κόσμο στη φιέστα για την κατάκτηση του κυπέλλου (pics+vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου11 Απριλίου 2024

Στην καρδιά του Μπιλμπάο υπάρχει μια παράδοση τόσο μοναδική που παίρνει σάρκα και οστά μόνο μετά από μεγάλες επιτυχίες της Αθλέτικ. Λέγεται Γκαμπάρα και έχει να κάνει με ένα καράβι που διασχίζει τον ποταμό της πόλης κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τους θριάμβους του συλλόγου και δεν είναι μόνο μέσο μεταφοράς, αλλά σύμβολο της ταυτότητας του Μπιλμπάο.



Το θρυλικό σκάφος, με αφορμή τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του κυπέλλου που είναι σε εξέλιξη, ετοιμάστηκε και το συνοδεύει πάνω από 1 εκατομμύριο ερυθρόλευκους οπαδούς, οι οποίοι περίμεναν για ώρες στις εκβολές γιορτάζοντας για το πρώτο Κύπελλο μετά από 40 χρόνια. 

Μόλις ολοκληρωθεί η πορεία του και αφού πρώτα περάσει από το Δημαρχείο, η αποστολή θα επιβιβαστεί σε ένα ανοιχτό λεωφορείο και θα ταξιδέψει μέσα τα κεντρικά σημεία του Μπιλμπάο. Η Γκαμπάρα είναι μια εκδήλωση του βασκικού πολιτισμού. Αυτό το καράβι αντιπροσωπεύει την ανθεκτικότητα και την υπερηφάνεια μιας κοινότητας που εκτιμά βαθιά τις ρίζες και τις παραδόσεις της. 

Κάθε φορά που πλέει, δεν μεταφέρει μόνο τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της Αθλέτικ, αλλά και τις ελπίδες και τις χαρές όλων των πολιτών του Μπιλμπάο.

Πήρε το όνομά του από τον ποταμό που διασχίζει το Μπιλμπάο και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά αγαθών κατά μήκος των εκβολών. Η μοίρα του άλλαξε το 1983 όταν η Μπιλμπάο το επέλεξε για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1984

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.