Μπίλλιας: «Αυτά θα είναι περίπου τα χρήματα που θα δώσει η Περιφέρεια για τη Νέα Τούμπα»

Metrosport Team09 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, και μίλησε για το ΦΕΚ για το γήπεδο της Τούμπας και την χρηματοδότηση του νέου γηπέδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Είναι μια συνολική αναβάθμιση της περιοχής, θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή, θα την αναβαθμίσει και περιβαλλοντικά, το γήπεδο θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή της Θεσσαλονίκης» τόνισε αρχικά.

Για τα έργα που θα κάνει η Περιφέρεια: «Αυτό που έχουμε δεσμευτεί ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι πως θα αναλάβουμε να χρηματοδοτήσουμε τα έργα του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου της Τούμπας σύμφωνα με τις μελέτες που θα εγκρίνει ο Δήμος. Μιλάμε για τα κυκλοφοριακά έργα που χρειάζεται, κάποια πάρκα, χώρους στάθμευσης, το νηπιαγωγείο που θα γίνει. Ένα ποσό μεταξύ 15-20 εκατ.ευρώ είναι ένα εύλογο ποσό για τις δράσεις που θα προταθούν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Για τον χρόνο που χρειάζεται για τη Νέα Τούμπα: «Προφανώς ιδιωτικός και δημόσιος τομέας λειτουργούν με διαφορετικούς ρυθμούς. Από τη μέρα που θα εγκριθούν ο μελέτες μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, χρειάζεται περίπου ένας χρόνος. Τα τρία χρόνια είναι εύλογος χρόνος για να γίνουν οι παρεμβάσεις γύρω από το γήπεδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.