Μπήκε στο «κόλπο» για την δεύτερη θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης14 Νοεμβρίου 2022

Νέα πειστική εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ, νέα επικράτηση αυτή την φορά επί του Βόλου και οι εννέα βαθμοί που μπήκαν στο «σακούλι» του Δικεφάλου στα τρία τελευταία παιχνίδια, βελτίωσαν την θέση του αισθητά. Οι 25 βαθμοί που έχει πλέον η ομάδα μετά από 13 αγωνιστικές, αποτελεί μία αισθητή βελτίωση της συγκομιδής που είχε πέρυσι ο ΠΑΟΚ.

Το πιο σημαντικό που προκύπτει, είναι πως η απόσταση που τον χωρίζει από την δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ, είναι τέσσερις βαθμοί. Και ειδικά φέτος, η δεύτερη θέση, οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, κατά συνέπεια αποκτά μεγαλύτερη αξία, η προσπάθεια που πρέπει να κάνουν στον Δικέφαλο, για να τα καταφέρουν. Ο ανταγωνισμός βεβαίως θα είναι αυξημένος, αυτό δεν αλλάζει, όμως το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ένας εφικτός στόχος στο Πρωτάθλημα, αυτή την στιγμή.

Στο παιχνίδι με τον Βόλο, ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, κέρδισε δίκαια, είδε τους περισσότερους παίκτες του να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Τον Αντρίγια να πετυχαίνει ένα μουντιαλικό γκολ, πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του, να χάνει μία τρομερή ευκαιρία με σούτ που χτύπησε στο αντίπαλο δοκάρι και γενικά μία ομάδα που .επαιξε αποτελεσματικά.

Το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ προς τους παίκτες, μετά το τέλος του αγώνα, δείχνει, κυρίως, αυτή την στήριξη που θα έχουν.

Ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο, είναι πως η ομάδα, στα τρία τελευταία παιχνίδια, έγινε πιο γρήγορη. Πίεσε ψηλά, κάλυψε χώρους, έκανε φάσεις, πέτυχε γκολ, δεν δέχθηκε γκολ. Πέτυχε οκτώ γκολ στα τρία τελευταία ματς και δεν δέχθηκε, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της. Πρακτικά η δουλειά που θα γίνει και στο μίνι στάδιο προετοιμασίας στην Κύπρο, μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Και ας μην ξεχνάμε, πως εκτός από τον στόχο της δεύτερης θέσεως, έτσι όπως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή, υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.