Μπίκας: «Έπρεπε να δείξουμε το επίπεδό μας, στο τέλος... κερδίσαμε»

Metrosport Team24 Μαρτίου 2022

Ο βοηθός του προπονητή της Κ15 του ΠΑΟΚ, Στέλιος Μπίκας, μίλησε στο Metropolis 95,5 αναφορικά με τον χθεσινό τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά

Για τον χθεσινό τελικό:

«Παίζανε οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Απ' την αρχή έδιναν το 100% και το παιχνίδι ήταν πολύ καλό χθες». 

Για τη φάση που αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ:

«Η δική μας δουλειά είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Δείχνουμε στα παιδιά πως πρέπει να έχουμε ένα επίπεδο. Εννοείται πως μας πείραξε και αδικηθήκαμε, αλλά είμαστε σε επίπεδο ακαδημιών και έπρεπε να δώσουμε το παράδειγμα».

Για την συνεργασία με τον Δημήτρη Ορφανό:

«Είμαστε μαζί με τον κ. Ορφανό από την Κ12, πήραμε τα παιδιά αυτά και τα φτάσαμε στην Κ15. Είχαμε και τον Covid-19 και μας πήγε λίγο πίσω, αγωνιστικά και ψυχολογικά και είχαμε την δουλειά να τους ετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα»

Για το πόσο δύσκολη είναι η ηλικία των παιδιών:

«Είναι μια ευαίσθητη ηλικία αυτή. Υπάρχουν δυσκολίες και ψυχολογικά τους πήγε πολύ πίσω ο κορωνοϊός. Στόχος μας είναι να βγάλουμε παιδιά που θα παίξουν στον ΠΑΟΚ και θα κάνουν καριέρα»

Για το αν οι Τσιγγάρας και Λύρατζης αποτελούν παράδειγμα:

«Για τα παιδιά αυτά, είναι παράδειγμα ο Τσιγγάρας και ο Λύρατζης. Τα παιδιά βλέπουν πως οι κόποι τους δεν γίνονται άδικα καθώς κάποια στιγμή θα υπάρξει ανταμοιβή».

Για τα βασικά κριτήρια που επιλέγονται τα παιδιά:

«Είναι το ταλέντο και η τεχνική, η φυσική κατάσταση και ο χαρακτήρας. Πόσο μπορεί να κατανοήσει και να ανταπεξέλθει σε υψηλό ανταγωνισμό. Είναι πολλά, σε συμψηφισμό με το αποτέλεσμα».

Τέλος τόνισε:

«Χθες στο τέλος κερδίσαμε περισσότερα απ' ότι θα κερδίζαμε από έναν τίτλο. Ήταν η όλη συμπεριφορά που δείξανε τα παιδιά. Προσπαθούμε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο και να φτιάξουμε κάτι πιο όμορφο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.