«Μπήκαν 13.000 ομοιώματα οπαδών, είμαστε 510 σεκιούριτι στη Γκλάντμπαχ»

Metrosport Team25 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ελληνας σεκιούριτι στην Γκλάντμπαχ, Σάκης Τσιβαλίδης, και μίλησε για το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι της γερμανικής ομάδας κόντρα στη Λεβερκούζεν, τα ομοιώματα των οπαδών που μπήκαν στο γήπεδο αλλά και τον ρόλο που έχουν οι σεκιούριτι της Γκλάντμπαχ από εδώ και πέρα που δεν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το παιχνίδι της Γκλάντμπαχ με την Λεβερκούζεν: «Δουλεύω στο γήπεδο της Γκλάντμπαχ εδώ και 4 χρόνια, ήταν το δεύτερο παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Το πρώτο ήταν το ντέρμπι με την Κολωνία πριν σταματήσει το πρωτάθλημα με την πανδημία. Η Γκλάντμπαχ είναι από τις λίγες ομάδες που έχει δικό της τιμ σεκιούριτι, είμαστε αναγνωρισμένοι από την γερμανική ομοσπονδία, είμαστε υπάλληλοι από την Γκλάντμπαχ. Εχουμε περάσει εκπαίδευση, τώρα με τον κορωνοϊό είχαμε τις οδηγίες, τα πρωτόκολλα υγείας. Είμαστε 510 άτομα στο σύνολο, στο παιχνίδι ήμασταν 64 σεκιούριτι στο ματς με την Λεβερκούζεν. Ολοι όσοι μπήκαν στο γήπεδο πέρασαν από θερμομέτρηση, αν είχε κάποιος πάνω από 37,5 και πάνω δεν επιτρεπόταν να μπούμε στο γήπεδο. Επρεπε να φοράμε μάσκα από την ώρα που μπαίνουμε στο γήπεδο, κρατούσαμε αποστάσεις. Ο λόγος μας αυτή τη στιγμή είναι λίγο άχαρος, είμαστε έξω από τις κερκίδες και προσέχουμε να δούμε μήπως προσπαθήσει να μπει κάποιος στο γήπεδο. Στο ματς με την Κολωνία ήμασταν και τα 510 άτομα περιμετρικά του γηπέδου και δεν έπρεπε να επιτρέψουμε στους οπαδούς να μπουν μέσα».

Για τα 19 ευρώ του ομοιώματος: «Τα χρήματα τα έπαιρνε η ομάδα αλλά περίπου τόσο κοστίζει, οπότε δεν βγάζει η ομάδα χρήματα από αυτό. Μπήκαν 13.000 ομοιώματα σε ένα γήπεδο 54.000 θέσεων. Εδώ υπάρχει μεγάλη αγάπη στην ομάδα της Γκλάντμπαχ. Είναι λίγο ασυνήθιστο για τον κόσμο εδώ στη Γερμανία να μην υπάρχει αγώνας χωρίς κόσμο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.