Μπεργκ: «Καλύτερος από εμάς ο ΠΑΟΚ, ιστορικό το ματς στην Τούμπα»

Κώστας Πετρωτός21 Οκτωβρίου 2020

Στην ετοιμότητα της ομάδας του για ένα ιστορικό ματς στάθηκε ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, αποδεχόμενος πως η ομάδα του υστερεί σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ ή η Γρανάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

«Είμαστε έτοιμοι για το πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι στην φάση των ομίλων. Ανυπομονούμε να παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ ή η Γρανάδα που φυσιολογικά είναι καλύτερες. Είναι μια πολύ καλή εμπειρία και πρόκληση για εμάς και βοηθά στη διαδικασία ανάπτυξης της ομάδας. Θα είναι καλό είναι να δούμε πώς θα εμφανιστούμε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι ιστορικό ματς, όμως είναι και ένα ποδοσφαιρικό ματς, παίξαμε και με τον Ολυμπιακό που ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς σίγουρα. Τώρα έχουμε τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ καλό για τον σύλλογο που είμαστε εδώ και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Δεν μπορώ να πω ποιος θα παίξει (με αφορμή το αν η παρουσία του Μαυρία στη συνέντευξη Τύπου σημαίνει κάτι), το κρατάμε για εμάς. Ο Χάρης πολύ καλός παίκτης, έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ματς πέρυσι και μας βοήθησε να είμαστε εδώ. 

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλές ομάδες, η μία πέρυσι και η άλλη πέρυσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα, έχουν όμως και οι δύο ατομική ποιότητα. Δεν μπορώ να σας πω σε ποια σημεία είναι διαφορετικός ο ΠΑΟΚ γιατί θα μαρτυρήσω πως θα παίξουμε. Και οι δύο ομάδες είναι καλύτερες από εμάς, ίσως ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος από τον ΠΑΟΚ πέρυσι. Και στις δύο τα δυνατά σημεία είναι περισσότερα και εμείς θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί. Είναι δύσκολο όχι μόνο για μια κυπριακή αλλά για όλες τις ομάδες να διακρίνονται και στη χώρα τους και στην Ευρώπη. Ειδικά όταν στο πρωτάθλημα πρέπει να κυριαρχείς και στην Ευρώπη να παίζεις διαφορετικά. 

Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι δυνατό. Έχει 6 ομάδες σε πολύ καλό επίπεδο, θέλει προσοχή κάθε ματς. Είναι πρόκληση να διακριθούμε και στα δύο. Δεν έχουμε δει όλες τις ομάδες του ομίλου με λεπτομέρεια, όμως η Αϊντχόβεν είναι μία ομάδα που έχει εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ, η Γρανάδα ήταν στις πρώτες θέσεις μια από τις καλύτερες λίγκες στην Ευρώπη και ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες. Πιστεύω ότι αυτές οι τρεις ομάδες θα ανταγωνιστούν για τις δύο πρώτες θέσεις, θα έχουν μικρή διαφορά βαθμολογική και νομίζω η διαφορά ποιότητας δεν είναι μεγάλη μεταξύ τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.