Μπενζεμά στο δρόμο για το Ballon d’or

Δημήτρης Καλαϊτζής20 Απριλίου 2022

Έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες τη φετινή σεζόν! Ο λόγος για τον Καρίμ Μπενζεμά (άφησε τη Λυών για χάρη της Ρεάλ το καλοκαίρι του 2009), ο οποίος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οδηγεί τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Ισπανία, ενώ την έχει φτάσει και μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη Μάντσεστερ Σίτι με μοναδικό στόχο να φτάσει στον τελικό και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, ράβοντας στη φανέλα το 14ο αστέρι!


Στο τελευταίο ματς των «μερένχες» ο Γάλλος στράικερ που αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλη άμυνα έγραψε ιστορία! Η ομάδα του Αντσελότι αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Σεβίλλη στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε με μία επική ανατροπή στο δεύτερο μέρος, να φέρει τούμπα το ματς και να επικρατήσει 3-2 χάρη στο τέρμα του Μπενζεμά στις καθυστερήσεις του αγώνα. Έτσι, έφτασε τα 39 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Στο Πρωτάθλημα κατέρριψε το δικό του προσωπικό ρεκόρ της περιόδου 2015-16 (24 γκολ) αφού έφτασε τα 25 τέρματα κι ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία στην Ισπανία, όπου βρει πρωταθλήτρια τη Ρεάλ. 

Τα ρεκόρ όμως για τον Καρίμ Μπενζεμά δεν σταματάνε εδώ, καθώς έγινε ο τρίτος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Συγκεκριμένα μετράει 217 γκολ και «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από του Ραούλ (228) και Κριστιάνο Ρονάντο (311).


Ο Καρίμ Μπενζεμά συνεχίζει να γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα, μιας και έφτασε τα 83 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα έγινε ο πρώτος Γάλλος με 12 τέρματα σε μία μόνο σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μπορεί η Ρεάλ να ηττήθηκε με 2-3 από την Τσέλσι μέσα στη Μαδρίτη, όμως πήρε την πρόκριση χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο. Και στα δύο ματς απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, που πήρε στις πλάτες του τη «Βασίλισσα» και την οδήγησε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι Νταβίντ Τρεζεγκέ, Μπεν Γιέντερ και Κιλιάν Μπαπέ είχαν φτάσει στο παρελθόν μέχρι και τα οκτώ γκολ και όπως φαίνεται ο Καρίμ Μπενζεμά έχει την ευκαιρία να διευρύνει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 


Ύμνοι Αντσελότι για Μπενζεμά 

Την αποθέωση του Κάρλο Αντσελότι γνώρισε ο Καρίμ Μπενζεμά μετά τη νέα παράσταση που έδωσε στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα των «μερένχες».

«Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι σαν το κρασί, γίνεται όλο και καλύτερος κάθε μέρα. Είναι ο ηγέτης στην ομάδα και νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Δείχνει περισσότερο την προσωπικότητά του, ξέρει ότι είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είναι παράδειγμα για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Ρεάλ για τον Γάλλο σούπερ σταρ μετά το νικηφόρο πέρασμα από το «Στάμφορντ Μπριτζ». 

Ο Μπενζεμά φροντίζει να δυσκολεύει αρκετά τους αμυντικούς και να βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Τοποθετεί σωστά το σώμα του ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται η μπάλα, ώστε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οπτική με την αντίπαλη εστία. Έτσι, μπορεί να σουτάρει με την πρώτη ή να κάνει έναν ωραίο ελλιγκό για να τελειώσει τη φάση.

Όμως αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ικανότητα του να επανατοποθετείται στο χώρο όταν η μπάλα βρίσκεται στα πόδια των συμπαικτών του. Του αρέσει να κινείται ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που σημαδεύουν ήδη έναν συμπαίκτη του, παραμένει ελεύθερος και έτοιμος να δεχθεί την πάσα και να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Αποθέωσε Καρίμ και ο Ρίο Φέρντιναντ

Το εγκώμιο του Γάλλου επιθετικού της Ρεάλ έπλεξε σε δηλώσεις του ο παλαίμαχος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ. 

«Δεν σταματάει να σκοράρει και είναι εκείνος που έχει φέρει την Ρεάλ σε απόσταση 12 πόντων από τους διώκτες της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι ξεχωριστός, είναι ηγέτης που έχει βγει από τη σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Έχει ανέβει πλέον σε άλλο επίπεδο.

Είναι το καλύτερο Νο 9 στον πλανήτη. Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Λεβαντόβσκι και να πούμε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε για τον Χάρι Κέιν που ξαναβρήκε τη φόρμα του και να πούμε και για αυτόν πόσο σπουδαίος είναι.

Αυτός ο τύπος όμως, ο Μπενζεμά, είναι αυτή τη στιγμή σε άλλο επίπεδο. Είναι απίστευτος, επηρεάζει το παιχνίδι σε πάρα πολλούς διαφορετικούς τομείς. Είναι τα γκολ, οι ασίστ, ο τρόπος που συνδέεται με τους άλλους παίκτες. Έχει όλα τα στοιχεία του οργανωτή και του δημιουργού του παιχνιδιού αλλά είναι το Νο 9 που έχει σκοράρει 37 γκολ φέτος.

Ρονάλντο για Μπενζεμά: «Χρόνια τώρα το λέω ότι αξίζει τη Χρυσή Μπάλα

«Ο Μπενζεμά αξίζει τη Χρυσή Μπάλα, το λέω εδώ και χρόνια και δέχομαι κριτική γι’ αυτό. Αλλά πραγματικά το αξίζει, είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός», δήλωσε χαρακτηριστικά το Φαινόμενο.

Αν δεν χαράξουν το όνομά του στο βραβείο της Χρυσής Μπάλας θα εκπλαγώ πολύ. Αυτός ο άνθρωπος κάνει τη διαφορά, είναι ένας απόλυτα ολοκληρωμένος επιθετικός». 

Οι εξωπραγματικοί αριθμοί που καταρρίπτει τη φετινή σεζόν δικαιωματικά τον χρίζουν ως απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Η πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Μπάγερν Μονάχου από την συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δίνει προβάδισμα στον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος είναι βασικός υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Δεδομένου ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ σε επίπεδο συλλόγων, προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στον έμπειρο επιθετικό των Μαδριλένων, ο οποίος μπορεί να γίνει ο πέμπτος Γάλλος που θα παραλάβει την «Χρυσή Μπάλα», μετά τους Ρέϊμόν Κοπά (1958), Μισέλ Πλατινί (1983, 1984 και 1985), Ζαν Πιέρ Παπέν (1991) και Ζινεντίν Ζιντάν (1998).

Το France Football ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στους κανόνες για τη Χρυσή Μπάλα. 

Πιο συγκεκριμένα, το τρόπαιο θα απονέμεται πλέον στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και όχι του ημερολογιακού έτους, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Ο νικητής του 2022 θα επιλεγεί, λοιπόν, με βάση τις παραστάσεις που επιτεύχθηκαν μεταξύ του περασμένου Αυγούστου και του φετινού Ιουλίου, χωρίς να ληφθεί υπόψη το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ (από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου).

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου) και Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) φαίνεται ότι θα είναι οι πιο πιθανοί να διαδεχθούν τον Λιονέλ Μέσι.

Tips

- Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει χατ-τρικ κόντρα στην Τσέλσι και μάλιστα στην πρώτη νίκη στην ιστορία της Ρεάλ απέναντι στους μπλε, στο έκτο ραντεβού των δύο ομάδων.

- Έγινε μόλις ο τέταρτος που πανηγυρίζει back-to-back χατ-τρικ στην κορυφαία διοργάνωση μετά από τους Λουίζ Αντριάνο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι και ο μοναδικός μαζί με τον CR7 που το έχει κάνει σε νοκ-άουτ παιχνίδια. Ήταν δε το τέταρτο χατ-τρικ του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

- Έγινε ο πρώτος Γάλλος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 10+ γκολ σε μία μόνο σεζόν Champions League και ο πρώτος που το κάνει στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από τον θρυλικό Ζιστ Φοντέν το 1958-59 (10 γκολ).

- Διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της ποδοσφαιρικής του καριέρας με 39 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.