Μπενζεμά: Ο νέος «Μέσι» της La Liga, τα μυστικά του και ο Βινίσιους

Παναγιώτα Χαλκιά03 Οκτωβρίου 2021

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός έχει κάνει τρομερή εκκίνηση, την καλύτερη με τη φανέλα των Μαδριλένων.

Ο Κάρλο Αντσελότι προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα στον τρόπο λειτουργίας της «Βασίλισσας» αλλά η επίθεση κινείται στους ρυθμούς που επιβάλλει ο Καρίμ. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Μετρά ήδη εννέα γκολ και επτά ασίστ σε εννέα παιχνίδια. Έχει πετύχει το 38% των τερμάτων της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μαδρίτη έχει δεχθεί έντονη κριτική και αμφισβήτηση. Έμεινε στη σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι. Οι δύο τους αναζητούν νέες εμπειρίες μακριά από την Ισπανία και ίσως, ήρθε η ώρα να ανέβει εκείνος στο θρόνο τους. Γιατί όχι; Εξάλλου, είναι ο καλύτερος επιθετικός της La Liga.

Το χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του

Διαθέτει ένα μαγευτικό μείγμα δύναμης και φινέτσας. Είναι ένας αξιόπιστος παίκτης και μπορεί με το μέγεθος και τη δύναμη του να απασχολεί κάθε αμυντικό. Μπορεί να μην είναι ο πιο γρήγορος παίκτης αλλά χρησιμοποιεί το σώμα του για να κερδίσει τις ατομικές του αναμετρήσεις.

Μοιάζει με ελεύθερο ηλεκτρόνιο στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ελεύθερος να πιέσει όπου θέλει για να δημιουργήσει κίνηση και επιθετικό παιχνίδι. Κινείται μεταξύ των γραμμών του αντιπάλου, στις πτέρυγες και στους μισούς χώρους.

Μπενζεμά και Βινίσιους στα χνάρια του Σάντσεθ και Βαλντάνο

Οι δύο παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ηγούνται του πίνακα των σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Μπενζεμά έχει σημειώσει οχτώ γκολ και έχει μοιράσει επτά ασίστ ενώ ο Βινίσιους έχει βρει δίχτυα πέντε φορές και έχει δημιουργήσει άλλα επτά.

Αυτό είχε να συμβεί από την αγωνιστική περίοδο 1985-1986 όταν δύο ποδοσφαιριστές των Μαδριλένων βρισκόταν στην κορυφή των σκόρερ. Τότε ο Ούγκο Σάντσεθ και ο Χόρχε Βαλντάνο μετρούσαν τρία και ένα γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές ενώ ολοκλήρωσαν τη σεζόν στις ίδιες θέσεις έχοντας 22 και 16 αντίστοιχα.

Η γειτονιά Μπρον, η παχυσαρκία και η αλλαγή

Είναι ο έκτος γιος από τα εννέα παιδιά της οικογένειας. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Αλγερία και εγκαταστάθηκαν στη γειτονιά Μπρον, μια κοινότητα στη Μητρόπολη της Λυών στην ανατολική Γαλλία. Η εγκατάσταση δεν ήταν εύκολη. Στη γειτονιά γινόταν συνεχώς φασαρίες και ήταν εύκολο να παρασυρθείς.

Ο Καρίμ έμεινε μακριά από όλα αυτά χάρη στον πατέρα του. Ήταν ένας ιδιαίτερα σκληρός άνθρωπος που αγαπούσε την πειθαρχία. Αποφάσισε να τον στείλει σε καθολικό σχολείο αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για εκείνον. 

Ήταν κάπως παχουλός, είχε προβλήματα παχυσαρκίας και ήταν και από την Αλγερία. Όλα αυτά στάθηκαν εμπόδιο στην ομαλή κοινωνικοποίηση του. Οι περισσότεροι συμμαθητές του τον κορόιδευαν αλλά εκείνος έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του να αλλάξει και τα κατάφερε. Ακολούθησε μια σωστή διατροφή, γυμναζόταν και σύντομα έγινε ένα από τα πιο περιζήτητα παιδιά στη γειτονιά του.

Η Μπρον και η ατάκα «ήρθα για τη θέση σας»

Έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία οχτώ ετών στην Μπρον Τεράιλον και έκανε το ball boy στα παιχνίδια της μεγάλης ομάδας. Κέρδισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Λυών όταν σημείωσε δύο γκολ στο παιχνίδι της Κ10 με την αντίστοιχη του γαλλικού συλλόγου.

Έκαναν κίνηση για να τον αποκτήσουν αλλά ο πρόεδρος της Μπρον ήταν αρνητικός. Τότε, προσέγγισαν τους γονείς του και η συμφωνία ολοκληρώθηκε. Η απόκτηση του θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία καθώς κέρδισε άπαντες με το ταλέντο του από την πρώτη στιγμή ενώ εντυπωσίασε και στην Κ16 της Λυών σκοράροντας 32 φορές.

Όταν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Λυών, παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν πτοήθηκε από τα αστεία των πιο έμπειρων και μάλιστα, τους είπε «Μη γελάτε μαζί μου, είμαι εδώ για να πάρω τη θέση σας». Δεν ήταν εύκολο να καθιερωθεί καθώς είχε μπροστά του παίκτες όπως ο Φλορέντ Μαλούντα, ο Σίλβιαν Γουίτορντ, ο Ερίκ Αμπιντάλ και Μάικλ Εσιέν. Ωστόσο, το πείσμα και το ταλέντο του, τον έκανε σιγά σιγά έναν από τους καλύτερους παίκτες των Γάλλων. Πέτυχε 66 γκολ σε 148 παιχνίδια πριν φύγει για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η δύσκολη La Liga

Η μετάβαση στο ισπανικό πρωτάθλημα δεν ήταν εύκολη. Δεν προσαρμόστηκε άμεσα και η κριτική και η αμφισβήτηση άρχισαν. Το 2010, ο Λοράν Μπλαν τον συμβούλεψε να δουλέψει τη φυσική του κατάσταση και να χάσει βάρος για να αξιοποιήσει τις ικανότητες του. Πριν αρχίσει η επόμενη αγωνιστική περίοδο άκουσε τη συμβουλή των Ζιντάν και Μπλαν και μετέβη στην Ιταλία για να χάσει βάρος και να γίνει πιο αποτελεσματικός. Το κόλπο λειτούργησε καθώς ο Γάλλος πέτυχε 32 γκολ εκείνη τη σεζόν.

Προσωπικός σεφ και αυστηρό πρόγραμμα εκγύμνασης

Ο Γάλλος επιθετικός ακολουθεί μια αυστηρή διατροφή, την οποία έχει επιμεληθεί ο προσωπικός του σεφ, Αλμπέρτο Μαστρομάτεο. 

Βασίζεται σε τρόφιμα στον ατμό, στη μηδενική κατανάλωση βουτύρου και το βασικό της συστατικό είναι τα μικροφύκη ή μικρόφυτα. Είναι μια φυτική πρωτεΐνη εξαιρετικά συμπυκνωμένη σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλή σε θερμίδες, η οποία είναι επτά φορές μεγαλύτερη από ένα φιλέτο βοδινού.

Όσον αφορά την άσκηση, ο έμπειρος φορ επιλέγει ένα πρόγραμμα που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα. Είναι ένας τύπος προπόνησης που βοηθά στην απόκτηση μυών, τη βελτίωση της δύναμης και την απώλεια λίπους.

Ακόμη, πρέπει να γνωρίζετε ότι:

1) Κάποτε τον σύγκριναν με τον Ζινεντίν Ζιντάν αλλά ο Μπενζεμά είχε δεχθεί τη φιλοφρόνηση αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ίδιοι. «Είναι κομπλιμέντο να σε συγκρίνουν με τον Ζινεντίν Ζιντάν αλλά είμαστε διαφορετικοί παίκτες».

2) Έφτασε πολύ κοντά στην Μπαρτσελόνα. Οι άνθρωποι των Καταλανών, όμως, τον θεώρησαν «προβληματικό» και τον απέρριψαν.

3) Είδωλα του είναι ο Ντέλιμα Ρονάλντο και ο Μάικ Τάισον.

4) Είναι ερωτευμένος με τα αρώματα. Μυρίζει ωραία τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

5) Έχει σκοράρει το γρηγορότερο γκολ στα παιχνίδια ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Το 2011 βρήκε δίχτυα μόλις στα 21 δευτερόλεπτα.

6) Η ζωή του έχει γίνει ταινία. Το «Le K Benzema» κυκλοφόρησε το 2017 και περιγράφει την άνοδο του στις τάξεις της Λυών, τη μεταγραφή και την πορεία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης ενώ φιλοξενούνται και συνεντεύξεις από τους γονείς, τους φίλους και τους συμπαίκτες του. Επιπλέον, αναφέρεται στη φιλία του με τον Μπόμπα, έναν Γάλλο ράπερ, και τη στενή του σχέση με τον «Ζιζού».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.