Μπενζεμά, η μεγάλη του ευκαιρία να πανηγυρίσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και με τη Γαλλία

Δημήτρης Καλαϊτζής19 Νοεμβρίου 2022

Με στόχο την υπεράσπιση του στέμματος της μπαίνει η Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Οι «τρικολόρ» θα βρεθούν για 16η φορά σε τελική φάση Μουντιάλ μετρώντας δύο κατακτήσεις (1998, 2018). 

Την επιτυχία του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας ακολούθησε η κατάκτηση του Nations League το 2021, ωστόσο η πορεία τους στο πρόσφατο Euro και ο αποκλεισμός στη φάση των «16» προκάλεσε έντονο προβληματισμό. Για να σβήσουν την αποτυχία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πέρα από την διαφύλαξη των κεκτημένων, είναι μια καλή πορεία στην μεγάλη διοργάνωση. 

Ένας όμιλος με Δανία, Αυστραλία και Τυνησία δεν μπορεί να φοβίζει, αλλά όλα θα εξαρτηθούν κατά πόσο σοβαροί θα παρουσιαστούν οι παίκτες του Ντεσάν στα νοκ άουτ παιχνίδια-εφόσον δεν πέσουν θύμα έκπληξης στον όμιλο-που θα κρίνουν και την πορεία τους στο σπουδαίο τουρνουά. Γεμάτη από αστέρια είναι η Γαλλία με πρώτο και καλύτερο τον μεγάλο αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης και κάτοχο της Χρυσής Μπάλας Καρίμ Μπενζεμά. 

Πρόκειται για έναν από τους πιο ολοκληρωμένους επιθετικούς παγκοσμίως. Τα κάνει όλα στο γήπεδο. Τριπλάρει, πασάρει και σκοράρει με την ίδια ευχέρεια και αποτελεί το καλύτερο εργαλείο για κάθε προπονητή που τον έχει στο ρόστερ του. 

Το 2022 είναι η χρονιά του αφού πέρα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, οδήγησε τους μερένχες και στην κορυφή της Ευρώπης, με τον ίδιο να κάνει απίθανα πράγματα στο γήπεδο και να αφήνει άναυδους τους πάντες με τα κατορθώματά του. 

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους αφού σε 46 παιχνίδι σκόραρε 44 τέρματα με τη φανέλα της Βασίλισσας. Μια τέτοια ονειρική χρονιά αποζημιώθηκε με την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Όμως ο Καρίμ ως όνειρο έχει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Γαλλίας. Κι αν το πετύχει αυτό θα μιλάμε για μία από τις πιο τρελές σεζόν για έναν ποδοσφαιριστή που το κατακτά όλα στο διάβα του. 

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί ανησυχία στο στρατόπεδο της Γαλλίας αφού ο Μπενζεμά ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και τον ιγνυακό τένοντα, με αποτέλεσμα να μην προπονείται κανονικά με την Εθνική Γαλλίας. Όπως αναφέρει η «L’ Equipe», ο 34χρονος επιθετικός της Ρεάλ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, νιώθει σταδιακά καλύτερα, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα προλάβει να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα των τρικολόρ με αντίπαλο την Αυστραλία.

Μπενζεμά: «Θέλω να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία»

Ο Μπενζεμά μίλησε για την άκρως επιτυχημένη φετινή σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και το μεγάλο του όνειρο με την εθνική Γαλλίας.

«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει με το ένστικτο. Όταν βρίσκομαι στο γήπεδο, γνωρίζω ποιος είναι ο αντίπαλός μου. Γνωρίζω αν θα με μαρκάρει σκληρά ή αν θα μου δίνει χρόνο να κοντρολάρω την μπάλα. Υπολογίζω όλες τις παραμέτρους. Ξέρω τι πρέπει να κάνω, δεν προσπαθώ να μπω στο μυαλό των αμυντικών. Πριν τα παιχνίδια βλέπω ποιον έχω να αντιμετωπίσω, αλλά στο γήπεδο τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Εξαρτάται από το πώς αισθάνομαι εκείνη την ώρα και το πώς κυλάει το κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Για τους μελλοντικούς του στόχους και το όνειρο του να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Γαλλίας: «Θέλω να κερδίζω τίτλους. Ένα ακόμα ή και περισσότερα Champions League και, προφανώς, να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία. Αυτό θα ήταν η πλήρης αποθέωση για μένα! Ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα, κάτι εκπληκτικό και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να το καταφέρω».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα του χρόνια στη Ρέαλ Μαδρίτης: «Η πρώτη μου σεζόν ήταν πολύ δύσκολη. Ήμουν μόνος μου και το ότι δεν μιλούσα την γλώσσα έκανε την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη. Επιπλέον, βρισκόμουν σε μία άλλη ομάδα και σε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Αλλά δεν τα παράτησα».

Το ρόστερ των τρικολόρ:

Τερματοφύλακες: Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ), Στιβ Μανταντά (Ρεν), Αλφόνς Αρεολά (Γουέστ Χαμ).

Αμυντικοί: Ραφαέλ Βαράν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπενζαμέν Παβάρ (Μπάγερν Μονάχου), Λουκά Ερναντέζ (Μπάγερν Μονάχου), Πρεσνέλ Κιμπεμπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ζιλ Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Τεό Ερναντέζ (Μίλαν), Γουίλιαμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Νταγιό Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μονάχου), Ιμπραΐμα Κονατέ (Λίβερπουλ).

Μέσοι: Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Ορέλιεν Τσουαμενί (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματέο Γκεντουζί (Μαρσέιγ), Τζόρνταν Βερετού (Μαρσέιγ), Εντουάρντο Καμαβίνγκα (Ρεάλ Μαδρίτης), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό).

Επιθετικοί: Ολιβιέ Ζιρού (Μίλαν), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μονάχου), Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα), Κρίστοφερ Ενκουνκού (Λειψία).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.