Μπέντνερ: «Η βραδιά που με άλλαξε, έχανα 400.000 λίρες»

Metrosport Team14 Νοεμβρίου 2020

O Νίκλας Μπέντνερ έχει κάνει μια αξιοθαύμαστη καριέρα στο ποδόσφαιρο, ωστόσο στα 32 του χρόνια είναι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο χωρίς ομάδα. Ο Δανός επιθετικός που μέχρι τον περασμένο Γενάρη έπαιζε στην Κοπεγχάγη,  μίλησε για την νύχτα που τον έκανε να αλλάξει ως άνθρωπο.

O Mπέντνερ πέτυχε 47 γκολ σε 171 ματς με τη φανέλα της Αρσεναλ, στην ομάδα του Λονδίνου έμεινε για δέκα ολόκληρα χρόνια. Ο Δανός όμως είχε προβλήματα με τον τζόγο και σε μια συνέντευξή του στο BBC, σε ένα podcast, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτόν τον εθισμό αναζητώντας να βρει... αδρεναλίνη. 

«Κάποιες στιγμές θα μπορούσε να φανεί σαν εθισμός. Εγώ πάντα ένιωθα ότι το είχα υπό έλεγχο, αλλά εκείνη η νύχτα ήταν που τα άλλαξε όλα. Δεν ήθελα να ζω έτσι. Όταν είχα πολλούς τραυματισμούς δεν μπορούσα να βρω εκείνο το συναρπαστικό συναίσθημα του να παίζεις μπροστά σε 60.000 ανθρώπους. Η μόνη στιγμή που μπορούσα να έχω αυτό αίσθημα ανταγωνισμού ήταν όταν ήμουν στο καζίνο. Όσο μεγαλύτερο ήταν το ποσό που διακυβεύονταν τόσο μεγαλύτερη ήταν και η αδρεναλίνη» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για εκείνη τη βραδιά με τον Μπέντνερ να αποκαλύπτει: «Σε μία βραδιά έχανα 400.000 λίρες, αλλά στο τέλος κατάφερα να κερδίσω πίσω τα περισσότερα και τελικά έχασα 20.000. Ένιωθα άσχημα, αλλά όταν επέστρεψα στο σπίτι ήξερα ότι οι βραδιές του μεγάλου τζογαρίσματος έχουν τελειώσει. Δεν ήθελα να γίνω ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που έχασε όλα τα λεφτά του και δεν χρησιμοποίησε το μυαλό του».

Ο Δανός επιθετικός επίσης αναφέρθηκε στο κάπνισμα στο ποδόσφαιρο, με τον Μπέντνερ να αναφέρει ονόματα όπως του Μπουφόν, του Πίρλο και του Μπαλοτέλι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως σε κάθε ομάδα στην Αγγλία υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής που κάπνιζε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.