Μπενίσκος: «Αν ο Άρης δεν προκριθεί θα υπάρχουν ανακατατάξεις σε παίκτες και σε προπονητή»

Metrosport Team26 Ιανουαρίου 2022

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Μίμης Μπενίσκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για την σημερινή αναμέτρηση των «κίτρινων» απέναντι στη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας και για την ημέρα που έκλαψε επειδή δεν σκόραρε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα με τη Λαμία: «Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, γιατί και η Λαμία είναι μια συμπαγής ομάδα, αλλά ο Άρης έχει την ποιότητα να πάρει την πρόκριση και παρόλο που θα έχει πίεση η ομάδα πιστεύω εύκολα ή δύσκολα θα περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Έμεινε να κυνηγάει ένα τίτλο που χρειάζεται εδώ και πολλά χρόνια». 

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα: «Στα τελευταία παιχνίδια ο Άρης δυσκολεύεται να βάλει το γκολ, αλλά πιστεύω σήμερα (26/1) πως τα παιδιά θα βάλουν έστω το πολυπόθητο αυτό γκολ για να προκριθεί η ομάδα.

Η δυσκολία δεν είναι ότι δεν παράγει φάσεις, είναι ότι δεν τελειώνει σωστά τις φάσεις, αυτό το μειονέκτημα του Άρη. Το γκολ και θέμα ταλέντου του επιθετικού.

Οι επιθετικού του Άρη έχουν το ταλέντο για να σκοράρουν, απλά είναι και θέμα τύχης, η ψυχολογία των παιδιών, που μπορεί να τους έχει πάρει από κάτω γιατί δεν έχουν βάλει στα τελευταία παιχνίδια γκολ. Από εκεί και πέρα είναι και η προσωπικότητα του κάθε σέντερ φορ, που πρέπει να βγάλει μέσα στην ομάδα του.

Πρέπει να προσπεράσουν αυτό το πράγμα και να αποβάλλουν αυτό το άγχος ότι δεν σκοράρουν εύκολα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας».

Για τον αγώνα που δεν σκόραρε και ξέσπασε σε κλάματα: «Έχει τύχει να κλάψω που δεν έχω σκοράρει, με είχε πάρει από κάτω, αλλά την επόμενη αγωνιστική που έπαιξα έβαλα δύο γκολ. Ξέσπασα και είπα την επόμενη φορά θα το βάλω και ύστερα συνέχισα να σκοράρω.

Ήμουν μικρός στον Αγροτικό Αστέρα όταν συνέβη αυτό, την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα. Σε ένα παιχνίδι Γ Εθνικής με τη Βέροια είχα τέσσερις ευκαιρίες για γκολ και δεν μου έβγαινε λόγω ψυχολογίας, ατυχίας, παρόλο που ήμουν μέσα στις φάσεις. 

Πάω στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και ζητούσα συγνώμη από τους συμπαίκτες μου που δεν είχα βάλει το γκολ και ήδη ήμασταν προηγούμασταν με 3-0. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την επόμενη αγωνιστική παίζαμε στην Καβάλα και έβαλα δύο γκολ και πήρα ψυχολογία και έβαζα συνέχεια μετά.

Το βασικότερο είναι να έχεις πείσμα για να ανταπεξέλθεις. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου να μην το βάζεις ποτέ κάτω και τη ψυχολογία σου να τη φτιάχνεις μόνος σου, γιατί ένας ποδοσφαιριστής όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο πρέπει να λέει μπαίνω μέσα για να αποδείξω ότι μπορώ να είμαι σε αυτή την ομάδα.

Πρέπει να είσαι δυνατός χαρακτήρας και ανταπεξέλθεις απέναντι σε κάθε δυσκολία που θα σου παρουσιαστεί είτε ψυχολογική, είτε σωματική. Πρέπει να πέφτεις μια και να σηκώνεσαι δέκα».

Τέλος, για την περίπτωση αποκλεισμού του Άρη από το Κύπελλο: «Θέλω να πιστεύω πως θα βγει αντίδραση για το καλό όλων. Γιατί άμα αποκλειστεί ο Άρης θα υπάρχουν ανακατατάξεις σε παίκτες και σε προπονητικό τιμ.

Ενώ πιστεύω αρκετά στον Άκη Μάντζιο θα έχει επιπτώσεις ένας αποκλεισμός και στον προπονητικό τιμ. Όταν είσαι σε μια τέτοια ομάδα λειτουργείς υπό πίεση, όχι μόνο στους αγώνες και στην προπόνηση ακόμα. Όλοι είναι υπό πίεση, μακάρι να τους βγει σε καλό για να μπορέσουν να περάσουν στην επόμενη φάση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.