Μπενέα: «Ο Άρειος Πάγος φρενάρει την έφοδο στους συνδέσμους προς το παρόν»

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2022

Η Μαίρη Μπενέα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τη μεγαλοψυχία του πατέρα του Άλκη να ζητήσει μέσα στο χαμό του παιδιού φιλικό ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, ενώ σημείωσε πως ο Άρειος Πάγος σταμάτησε τους εφόδους στους συνδέσμους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον πατέρα του Άλκη και έναν εισαγγελέα που πριν από χρόνια έκανε εφόδους στους συνδέσμους: «Καθηλώθηκα, όταν άκουσα τον πατέρα του 19χρονου, με το θάρρος, τη μεγαλοψυχία, την αξιοπρέπεια και τον ηρωισμό του πατέρα του παιδιού. Είναι παράδειγμα, ο άνθρωπος αυτός έβαλε κάτω από τα πόδια τους θεσμούς, τους πατάει. Αυτή είναι  η δική μου άποψη. 

Δεν θα έπρεπε να συζητάμε για τους προέδρους των ομάδων, θα έπρεπε να είναι πάνω από όλους η δικαιοσύνη και οι θεσμοί και μετά όλοι αυτοί, αλλά εδώ συμβαίνει δυστυχώς το αντίθετο. 

Και θα σας πω γιατί τα λέω αυτά. Ένας εισαγγελέας πριν από πολλά χρόνια, όταν κινούσα το δικαστικό ρεπορτάζ, και ήμουν μικρή και δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε εκείνη την ημέρα, γιατί έβλεπα τα λεωφορεία της αστυνομίας να κουβαλάνε σωρηδόν στην Εισαγγελία τότε συνδεσμίτες. Έμαθα μετά ότι είχε γίνει κάποιο αντίστοιχο περιστατικό τότε στην Αθήνα. 

Ένας εισαγγελέας χωρίς να είναι εξειδικευμένος, όπως είναι σήμερα, πήγε και έκανε εφόδους μαζί με την αστυνομία σε όλους τους συνδέσμους. Βρήκε σπίτια, αποθήκες, βρήκε τα πάντα.

Κατασχέθηκε απίστευτο οπλοστάσιο. Μάζεψε τους πάντες που είχαν σχέση και πολλοί πήραν το δρόμο του Κορυδαλλού».

Για τον Άρειο Πάγο: «Ενώ περιμέναμε από χθες να έχει ξεκινήσει η επιχείρηση των εφόδων στους συνδέσμους, μαθαίνω σύμφωνα με πληροφορίες πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το φρέναρε όλο αυτό, γιατί θα το αντιμετωπίσουν επιστημονικά με εγκύκλιο. 

Αρχικά υπήρχαν οι πληροφορίες ότι θα αντιμετωπιστεί δυναμικά με εφόδους, δεν γένεται προς το παρόν αυτό, γιατί θα αντιμετωπιστεί με εγκύκλιο, θα δίνουν κατευθύνσεις στους εισαγγελείς τι θα κάνουν σε περιστατικά στο μέλλον.

Υπάρχει νόμος του κ.Αυγενάκη που δεν εφαρμόζετε. Ο νόμος λέει ότι τα σωματεία αυτά θα έπρεπε να έχουν άδεια. Πόσα από αυτά τα σωματεία έχουν άδεια;»

Για την υπόθεση του Τζαβέλλα: «Ο αθλητικός εισαγγελέας περιμένει να δει το βίντεο για να ενεργήσει, όπως και στην υπόθεση Ματίγια, και θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.